Se întâmplă la Piatra Neamț: un consilier local intră în legalitate!

pietricica turism
iulius trapiel II
Iulius Trapiel, pe când făcea manifestațiii spontane, foarte atent pregătite

 

Ședința din 30 iunie a.c., a Consiliului Local Piatra Neamț, este pe cale să consemneze un fapt istoric pentru comunitatea mică, dar bățoasă a Pietrei: un consilier local este pe cale să intre în legalitate, după ce, trei ani de mandat, a funcționat pe lângă lege! Este vorba despre Iulius Trapiel, Lulu pentru apropiați, consilier din partea PSD, aripa conservatoare și privilegiată a revoluționarilor nemțeni. Punctul 21 al ordinii de zi consemnează, sec și de neînțeles pentru cetățeni – deoarece nimeni din Primărie nu face minimum de efort să publice, AȘA CUM ESTE NORMAL, rapoartele de specialitate și referatele de oportunitate, precum și celelalte documente – că este vorba despre o hotărâre ”privind trecerea din domeniul public în domeniul privat al municipiului Piatra Neamț a terenului în suprafață de 10 mp, situat în str. Dimitrie Leonida, nr. 111, bl. D4 și suplimentarea concesiunii cu 10 mp către Trapiel Ioan Iulius”.

spatiu trapielCunoscând antecedentele unor asemenea hotărâri în Consiliul Local Piatra Neamț și abilitatea funcționarilor din Primărie în a ascunde realitățile de pe teren, l-am rugat pe inițiatorul proiectului, viceprimarul Vasile Popescu, să verifice dacă nu cumva terenul respectiv este deja ocupat cu o construcție. Evident, răspunsul a fost a unul afirmativ, construcția ar fi de cel puțin 3 ani de zile și că acum se va intra în legalitate dacă dl. consilier local pus să facă legi în Piatra Neamț (chestia cu respectatul este facultativă la acest nivel) va plăti concesiunea aferentă acestei perioade!

 

Dincolo de ridicolul situației, să ne bucurăm că vor intra câteva sute de lei în bugetul Primăriei, care, în decembrie, vor fi returnați însutit domnului Trapiel, pentru serbarea tradițională a revoluționarilor, unde se vor deconta mese festive și medalii comemorative. Rămâne întrebarea absolut puerilă: l-a deranjat cineva pe dl.Trapiel în acești ani cu vreo mustrare, vreo amendă, ceva? Sau, ca și în cazul Crâșmei Domnești, era ordin pe garnizoană, vă faceți că nu vedeți și nu deranjați?

V. Bălănescu

P.S.:Evident că după ce va intra în legalitate, dl. Trapiel va facepasul următor, va cere cumpărarea terenului, pe motiv că a  este beneficiarul concesiunii făcute…legal. 

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.