Una pe zi de la… Primărie. Cine protejează ”Crâșma Domnească”? (II)

Amicii din primărie știu de ce
Amicii din primărie știu de ce

După publicarea materialelor privind ”Crâșma Domnească” de pe platoul Curții Domnești din Piatra Neamț, au început, imediat, să apară reacții. Nu este vorba, Doamne ferește!, de vreo luare de poziție a viceprimarului cu atribuții de primar Dragoș Chitic, că asta ar însemna chiar să exercite funcția pentru care ia banii. Nici a instituției numită Primărie, prin diferitele ei compartimente care ar trebui să-și facă treaba. Ele au venit din zona ”underground”, a celor care conduc, de fapt, primăria. Că nu e bine să scrii despre oameni care, chiar dacă mai câștigă un ban ilegal, fac totuși un lucru bun, util și frumos. Că e periculos să scrii despre ei, deoarece ei știu totul despre ce se întâmplă în Primărie și în oraș, că poți să te trezești cu surprize, că, de fapt, Primăria nu are nicio treabă, este o inițiativă a unor tineri săraci, care fac și ei un ban pe lângă amărâtele de salarii din administrație și că, oricum, nu se va întâmpla nimic, deoarece sistemul Pile Cunoștințe Relații a fost înlocuit de sistemul DDNT, adică Dispari Dacă Nu Taci.

Luând în considerare indolența autorităților și mesajele underground, nu putem decât să tragem o primă concluzie: protecția pentru cei de la ”Crâșma Domnească” vine de la sistem. Local, binențeles.

V.B.

4 comments

 • cristi

  iulie 17, 2015 at 2:15 pm

  Domnu ziarist care esti… mai viziteaza si alte orase si ai sa vezi ca subt terase peste tot, ex Piata Sfatului din Brasov, Paris, etc. terasa de la turn e chiar draguta, nu e “tiganeala”. cred ca esti asa pornit din alte motive pe care le stii doar tu. precizez: nu e a mea, nu stiu a cui este, am fost de vreo doua ori si a fost bine. te racoresti intr-un cadru covilizat. as fi comentat la persoana a II-a, dar nu cred ca meriti.,

  Răspuns

  • Mesagerul

   iulie 17, 2015 at 2:31 pm

   Corect, da autorizație eu?

  • Ioana

   iulie 22, 2015 at 4:51 pm

   W

 • TANTI AGLAYA

  iulie 19, 2015 at 7:31 am

  spatiile verzi din orasul piatra neamt au cam disparut. Fie ca le-au anumiti ‘respectabili mafioti’ si au facut spatii comerciale (pentru ca si eu as fi vrut unul intre blocuri ….dar nu am avut intrare la ala din beciul domnesc) fie s-au facut parcari sa poata trai directorii si agamanii pe bani frumosi. Ce a mai ramas ca zona reprezentativa a orasului? Parcul central, sau al Tineretului cum se numea si platoul curtii domnesti. Pe aceste spatii unde lumea ar vrea sa stea in liniste pe o banca la umbra copacilor au aparut DUGHENELE si un trenulet pentru copii. Mai e liniste in parc? Mai e miros de verdeata? sau de iute? Bancile ce-i drept s-au cam rarit, cosurile de gunoi nu mai spunem la curtea domneasca le numeri pe degete si mai raman degete libere. Dughenizarea smecherilor si ocuparea spatiilor de interes istoric este o nesimtire a consiliului de cacao si a surogatului de la conducere. Am vazut turisti care radeau si pozau zoile care curg pe scari de la Dughene. Orasul asta o sa arate bine cand o sa scape de toate hahalerele din consiliu local.

  Răspuns

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *