CJ Neamț vrea să vândă o parte din Stațiunea Bălțătești

pietricica turism

baltatestiConsiliul Județean Neamț își propune să scoată la vânzare bunuri deținute în Stațiunea Bălțătești. Conform documentelor pregătite pentru ședința din 14 august, este vorba despre trei loturi care cuprind următoarele imobile și terenuri:

* Lotul 1: două grajduri (485 și 137 mp), un beci (56 mp) și terenul aferent, în suprafață de 4.062 mp.

* Lotul 2: teren, 658 mp – fâneață

* Lotul 3: teren, 8.600 mp, aferent celor două iazuri.

“În cadrul patrimoniului imobiliar aferent stațiunii Bălțătești există un imobil denumit – Gospodărie Anexă – format din trei loturi ce sunt compuse din clădiri și terenuri. Acest imobil – Gospodărie Anexă – nefiind folosit și neîntreținut corespunzător a dus la degradarea clădirilor componente. Lipsa fondurilor și starea precară a instalațiilor de utilități ne determină în calitate de proprietar să propunem scoaterea la vânzare și găsirea unui investitor”, se precizează în motivarea CJ Neamț.

Prețul de pornire la licitație stabilit prin Rapoartele de evaluare nr. 179, 180 și 181/22.06.2015 elaborate de către SC Expert Eval SRL Piatra Neamț este de 199.710 lei, cu TVA inclus, pentru întreg imobilul (Lot 1 + Lot 2 + Lot 3). Vânzarea se va face prin licitatie publică deschisă cu strigare. Clădirile și terenurile care se scot la vânzare aparțin domeniului privat al județului Neamț și se află în administrarea directă a Consiliului Județean Neamț.

Cumpărătorul poate achita prețul integral în termen de 5 zile de la data adjudecării bunului, după care, în termen de 15 zile de la data efectuării plății, se va încheia contractul de vânzare-cumpărare sau în două tranșe, după cum urmează : o tranșă l – reprezentând minimum 30% din valoarea de adjudecare a imobilului, în termen de 5 zile de la data încheierii procesului – verbal de adjudecare și o tranșă ll – reprezentând diferența de preț, în termen de maximum 6 luni de la data achitării tranșei l. În acest caz cumpărătorul va achita și o dobândă în cuantum de 5% din suma datorată (tranșa ll). Totodată, se va lua în calcul, ca și cotă – parte din pretul vânzării, garanția de participare la licitație achitată de cumpărător, pentru care nu se va percepe dobândă. (M. CONSTANTINESCU)

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.