Fotografii de colecție. Azi, PPDD și liderii săi

Începând de astăzi, mesagerulneamt.ro vă propune o nouă rubrică, una care face apel la memoria aparatului de fotografiat. Fotografii deosebite, cu  personaje publice aflate în diverse situații, locuri deosebite din Neamț, în general lucruri care nu trebuie uitate. 

ppdd gufi
Viorel Gafița, Mihai Fărcășanu și Ciprian Șerban

Astăzi, pentru memoria alegătorilor din Neamț, o fotografie cu trei personaje, importante, fiecare în felul său. Elementul de legătură la vedere îl reprezintă Partidul Poporului-Dan Diaconescu.

Este vorba despre Mihai Fărcășanu, creatorul partidului în Neamț, despre Viorel Gafița, un foarte interesant om politic, de afaceri și de admnistrație locală, și Ciprian Șerban, actual copreședinte UNPR, fost la stânga lui Fărcășanu și adeptul ”unei altfel de politici pe plan local

Dicționar la fotografie

Viorel Gafița: cunoscut într-o vreme ca om de afaceri în domeniul pieselor auto, ajunge să fie omul bun pentru construcția telegondolei la Piatra Neamț. Speriat de mărimea lucrărilor și, mai ales, de cea a facturilor pe lucrări greu de verificat de la o societate cu nume de fluviu, refuză să semneze de primire și ajunge să se ocupe de o stație PECO, preluată constructiv de la un cetățean turc cu probleme de ”viză”. Activitatea de la Protecția Consumatorilor, la nivel instituțional și de asociație, i-a marcat un timp existența, după care și-a găsit liniște creatoare la o firmă de construcții din Franța (Precizare importantă: nu construiește la Nisa!). Orice apropiere între toate aceste lucruri și apartenența directă sau indirectă la formațiunile politice conduse de Ioan Talpeș este, pur și simplu, firească. 

Mihai Fărcășanu: în acest moment în Penitenciar, după ce a fost condamnat pentru evaziune fiscală. A creat o grupare de oameni, pe care i-a plimbat prin mai multe partide, cu care a dat lovitura la PP-DD. A intrat în istoria politică locală ca fiind liderul înregistrat de partenerii săi pe când cerea bani pentru posturile de consilieri. Cei care au dat banii sunt pe posturi, cel care i-a luat este în perioadă de ispășire. A fost un personaj apropiat de Gheorghe Ștefan, de aceea PP-DD s-a dovedit un aliat credincios în perioada grea de după 2012. Fărcășanu a fost și el răsplătit: apartament, post de vicepreședinte al Consiliului Județean, băiatul angajat la Parking SA, locuință și pentru el. A căzut și din cauza trădării colegilor săi de partid pe care i-a promovat.

Ciprian Șerban: consilier județean din partea PP-DD, după dispariția lui Fărcășanu și a lui Marius Crăciun, a rămas liderul partidului. Și-a negociat bine funcțiile, pentru el și cei apropiați, a rămas prieten cu Gheorghe Ștefan, chiar dacă acesta a venit cu documente în care-l acuza de nereguli într-un contract cu o societatea a primăriei și de ceva contracte cu împăduriri, s-a dovedit, în timp, un fidel colaborator al lui Ionel Arsene și, din când în când, al PSD-ului. De când ce a mai rămas din PP-DD a ajuns la guvernare, prin persoana distinsă a doamnei Simona Man, a început aplicarea noii lozinci ”un altfel de politică”, de data aceasta de nivel național, cel puțin pe linie de reprezentare. Cu un PP-DD absorbit de UNPR, ”un altfel de politică” a lui Ciprian Șerban se poate considera că devine mai mult un modus operandi.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.