Fotografii de colecție: Politicieni vechi și noi cu cască de protecție

O fotografie tipică pentru societatea în care trăim cu toții. Niște oameni pe funcții adună alți oameni pentru a transmite un mesaj: ”stați liniștiți, noi suntem aici, existăm, pentru ca voi să puteți privi cu dragoste la cum noi, cum vă conducem”.

S6300134

Dicționar la fotografie:

Vasile Pruteanu, un fost prin toate funcțiile și partidele: personajul a intrat în folclorul politic al PDL-ului cu expresia (greu de știut dacă-i aparține sau i-a fost atribută) ”nu știam cât de ușor se poate face un milion de euro”. Noi credem că, dacă a articulat aceste cuvine, s-a referit doar la banii obținți la Consiliul Județean pentru proiecte și nu invers, proveniți de la proiecte. Privirea satisfăcută, că se mai află la o inaugurare aducătoare de avantaje de imagine, era pe vremea când încă nu era certat de tot cu Gheorghe Ștefan și acesta nu-l acuza că a început să facă afaceri de capul lui. Rămas fără funcția de consilier județean Vasile Pruteanu visează la o revenire. În definitiv, de ce nu?

Ion Rotaru și atât: despre Ion Rotaru, nu poți spune decât că se simte foarte bine în pielea sa, indiferent ce-ar face. Aici inaugurează ceva ce ține de un parc de distracții. În prezent, a lansat fumigena că va participa iarăși la competiția pentru fotoliul de primar al municipiului Piatra Neamț, sătul de proiectele neterminate de la Alexandru cel Bun. Altfel, un primar în adevăratul sens al cuvîntului, spune ”da” oricând, oricui, zâmbește și face cum știe el.

Mihai Archip, prefectul care i-a fost fatal lui Pruteanu: fost comisar adjunct la Garda Financiară, pe vremea când era prieten nedespărțit de Constantin Nistor, a ajuns la Prefectură și a dovedit reale calități de negociator. A reușit să rămână prefect pe timpul lui Gheorghe Ștefan și să avizeze de legalitate, prin aparatul de specialitate al instituției, toate hotărârile Consiliului Local Piatra Neamț și ale Consiliului Județean condus de Pruteanu. El a fost cel care a dat ordinul prin care Pruteanu și-a pierdut funcția de președinte, după ce acesta a trecut în barca USL. Și el poate reveni oricând în administrație la nivel înalt sau, de ce nu, în politică.

Valerică Frățilă, pe fundal: un personaj perfect adaptat vremurilor în care trăim. Umanist, conservator, ecologist și mai nou naționalist, Frățilă este omul bun la toate atunci când vrei să negociezi sau să faci o șmecherie politică. Dacă-i privim cariera putem spune că este – respectând proporțiile – un fel de Dan Vasile Constantin în afara PSD-ului.

 

 

adolescenteen news

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.