Scandalul transferurilor speciale după admitere: în Neamț 160 de aprobări. Lista completă

pietricica turism

isj 2014Ministerul Educației a luat, în aceste zile, la verificat situația transferurilor speciale făcute pentru absolvenții de gimnaziu care au fost repartizați la licee. Totul a plecat de la o sesizare făcută în Suceava, unde, din aproximativ 500 de solicitări, 400 au primit aviz pozitiv. Vasile Șalaru, secretar de stat pentru învățământul preuniversitar, a precizat că situații suspecte ar fi în Prahova, Bihor și Brăila. Verificările s-au extins însă și în alte 22 de județe. Numele județului Neamț nu a fost menționat în mod special, deși, dintre cei 3.594 de elevi repartizați, părinții au făcut solicitare de transfer pentru 240 de elevi. Așa cum ne-a spus președinta Comisiei Județene, care s-a ocupat de rezolvarea cererilor, 160 au primit aviz favorabil. La nivel declarativ, toate cererile s-au soluționat în acord cu metodologia. Nu este de neglijat faptul că, la fel ca și în alte județe unde există suspiciuni de fraudă, în Neamț nu fac excepție cazurile în care elevii repartizați la licee tehnologice au ajuns, după solicitările de transfer, la licee de top. Ca să vă faceți o idee, iată lista cu cererile de transfer și rezultatele după analizarea acestora, în format Microsoft Word:

https://mesagerulneamt.ro/wp-content/uploads/2015/08/tabel-mare.pdf


5 COMENTARII

  1. Este foarte interesanta lista aceasta….. nu apare nici o precizare legata de media de admitere, de motivul acceptarii sau al neacceptarii transferului etc. etc…… Oare, organismele abilitate (DGA, DNA, politia economica, parchetul etc.) nu se vor autosesiza????
    Daaaa Doooaaammneeeee!!!

  2. Extrem de interesant, s-au transferat copii care au avut media mai mică cu mai mult de un punct decat ultima medie de admitere de la specializarea respectiva si care cu siguranta nu au motive medicale. S-ar putea totusi sa aiba dificultati in cararea ghiozdanului….

  3. ar trebui vazut cati copii sunt intr-o clasa. daca sunt 28 de locuri. de ce la liceele bune ajung sa fie 32 – 33 de copii? pentru ce se mai da examen? ca sa ne batem joc de cei care invata pe bune! mama, tata rezolva problema la inspectorat daca copilul e nepunticios dar musai trebuie sa fie la un liceu bine vazut

  4. Foarte adevarat ce s-a spus mai sus.cunosc personal un caz unde elevul cu o medie de 8a ajuns la un liceu de elite unde se intra cu media peste 9 .30.nu este corect pt. cei care invata si au obtinut prin forte proprii mediile. Faceti ceva acum e momentul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.