Arhiva Apa Serv a intrat la apă după ce a fost amenințată de foc

pietricica turism

Un incendiu de proporții a izbucnit, în noaptea de vineri spre sâmbătă (4 spre 5 septembrie) la clădirea care adăpostește arhiva Apa Serv – fosta centrală termică de cartier de pe strada Ana Ipătescu din Piatra-Neamț.

incendiu
Focul s-a cățărat spre acoperiș

„Inițial, Dispeceratul ISU a fost anunțați că arde un tomberon”, a declarat lt. Andrei Grancea, purtătorul de cuvânt al ISU Neamț. „Când au ajuns colegii mei la fața locului, cu autospeciala de capacitate mică, au constatat, însă, că de la tomberon flăcările au ajuns la acoperiș și au solicitat încă două autospeciale în sprijin. Focul a afectat 80 mp de acoperiș, mai mult astereala de pe această suprafață. Colegii mei au decopertat, au intrat în pod, unde erau flăcări mari, iar scânteile ajungeau până departe. A fost nevoie de o limitare atentă a incendiului și s-a lucrat mai mult cu autospeciala de capacitate mare, care are un rezervor de 5000 de litri, pentru stingerea incendiului folosindu-se cam 3 tone de apă”.

Image0029
Aici ar fi fost sursa focului

După ce-au lichidat focul, pompierii au stabilit că totul s-a întâmplat din cauza unei țigări aprinse aruncate în tomberon. Flăcările s-au extins pe izolația exterioară a clădirii, făcută din polistiren, și au ajuns repede la acoperiș. Cât despre documentele de arhivă, importante mai ales în cazul unor controale, pare-se că doar cele de lângă perete au fost afectate de apă, dar se pot usca, după cum s-a exprimat un oficial al Apa Serv, aflat la locul faptei.

Este greu de estimat care sunt consecințele acestui incendiu, din punctul de vedere al documentele afectate. Probabil că există copii car evor putea fi puse la dispoziția unui eventual control. Cert este că pare să existe un adevărat blestem asupra unor instituții care folosesc și bani publici în legătură cu incendii care apar în momente delicate. Incendiul de la Piața Centrală, incendiul, uitat, care a afectat o parte din arhiva Casei Județene de Pensii și acum acesta de pe str. Ana Ipătescu. Suntem siguri că va urma o anchetă serioasă, pentru că este greu de înțeles pentru niște nespecialiști cum flăcări de la un tomberon au urcat spre un acoperiș, urmată de explicații clare. 

C. MIRCEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.