Copii intoxicați și luați cu salvarea de la grădiniță. Toate autoritățile au intrat în alertă

?
În curtea dispensarului din Girov

Actualizare: În jurul orei 14.00, la Spitalul Județean Piatra Neamț au rămas internate doar două fetițe. Educatoarea care a fost adusă cu salvarea se pare că a suferit doar in atac de panică.

Joi dimineața, după ora 9, la grădinița din Căciulești-Girov, educatoarea a observat că mai mulți copii se simt rău, au niște bubițe pe corp și aveau febră. Copiii au fost transportați la dispensarul din Girov, pentru un prim consult. Doctorița Biatrice Corfu a anunțat DSPul și a fost chemată și ambulanța. Opt dintre copiii aflați în stare mai gravă au fost duși la Spitalul Județean Piatra Neamț. Odată cu ei, a fost adusă cu ambulanța și educatoarea lor.

În acest moment, nu se cunoaște exact ce a cauzat starea de rău a copiilor. Se pare că nu este vorba depre celebrul corn și lapte, deoarece copiii nu au mai ajuns să-l primească, fiind deja la spital. O altă posibilă cauză, considerată ca fiind principalul suspect, ar fi acțiunea de dezinsecție, care a avut loc cu vreo 5 zile înainte, în toate școlile din comună. Supoziția nu pare să stea în picioare, deoarece a trecut cam mult timp de atunci.

20150924_125322
Controlul de la DSP

O ultimă teorie pare să prindă tot mai mult contur și trimite vina spre apa consumată de elevi. În felul acesta, s-ar explica numărul mare de elevi afectați.

Directorul DSP Neamț, Dan Dorin Morenciu, ne-a declarat că a trimis la fața locului o echipă de control, care va lua și probe de apă pentru analize.

Vom reveni cu amănunte

adolescenteen news

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.