Epigonii lui Nicu Albu sar la titlul lui Gheorghe Ștefan

Declarând din start că se detașează de toate calitățile sale,  cea de om politic, dar și de om care a avut niște conflicte personale cu Gheorghe Ștefan, Iulian Luca, președintele Asociației Nicu Albu, a cerut, astăzi, retragerea titlului de cetățean de onoare a fostului primar. Conferința de presă, în care urma să fie discutat evenimentul, a început, însă, cu un incident. Un domn de la Cezar Trans și-a vărsat oful în fața presei, vizavi de un alt domn, pe numele lui Grădinaru, prezent și el la conferință, dar nu în prezidiu: „Vă spun eu cine este domnul Grădinaru de la asociația asta. I-am dus sportivii până la Barcelona și numai că n-a sărit la bătaie la șoferi. A mers cu lada de bere după el și mi-a rămas dator cu 1000 de lei. Ăsta e domnul Grădinaru”. Fără să i se miște un mușchi pe față, domnul Grădinaru a avut o replică inspirată, probabil, din problemele societății civile pe care o reprezintă: „Nu știu ce vrea, o fi crezând că se dau ajutoare sociale pe aici”.

Stânjenit oarecum de situație, dar cu o mină de om care nu înțelege despre ce este vorba, Iulian Luca a prezentat temele conferinței: preluarea Muntelui Cozla în custodia asociației în vederea înființării unei rezervații naturale (!!!) și „amendarea” lui Gheorghe Ștefan care, vreme de 10 ani, a avut „o atitudine ostilă față de cetățenii localității”. Rugat să explice sintagma și să precizeze de ce tocmai acum asociația pe care o conduce s-a hotârît să facă demersul, Iulian Luca a declarat: „A nesocotit dorința oamenilor care l-au votat ca să facă ceva pentru orașul ăsta, nu să fure. Este de notorietate că are mai multe dosare penale în care este cercetat pentru corupție, la fel cum știe toată lumea că n-a făcut investiții utiule pentru acest oraș, ci doar afaceri cu anumite firme. De ce acum? Pentru că acum a decis consiliul nostru director și vreau să precizez că este începutul unei serii de acțiuni, pentru că avem pregătite mai multe plângeri penale pe investițiile păguboase. N-am datele la mine, dar e vorba despre stadion, despre telegondolă, despre Forum Center Mall, care poate ar fi scos profit dacă rămânea parcare, așa cum voia Rotaru”. Curajul dl. Luca de a acționa acum și nu pe vremea când Ștefan era primar este de apreciat, mai ales că el se întâmplă într-un sediu primit gratis de la Primărie, chiar în imobilul despre care făcea vorbire că ar fi fost mai rentabil ca parcare.

În adresa înaintată Consiliului local Piatra-Neamț de către Asociația Culturală „Nicu Albu” se precizează printre motive: „Gheorghe Ștefan a fost arestat preventiv, fiind și sub control judiciar în mai multe dosare de corupție privind banii publici, instrumentate de DNA, iar imaginile prezentate cu acesta încătușat rulate de televiziunile naționale au fost vizionate de toată țara prejudiciind imaginea orașului nostru. (..) Primarul Gheorghe Ștefan a devalizat bugetul orașului nostru cu zeci de milioane de euro reme de zece ani prin așa zise investiții inutile și păguboase, îndatorând cetățenii care sunt obligați să le plătească vreme de cca 25 de ani, situație care a condus la anchetarea acestuia în mai multe dosare penale. Astfel, activitatea dlui Gheorghe Ștefan cât a fost primar al municipiului Piatra-Neamț a fost ostilă orașului nostru și pietrenilor, urmărind doar satisfacerea intereselor sale și ale familiei precum și a unui grup restrâns apropiat acestuia”.

Cât privește susținerea acestui demers de către cetățenii orașului, Iulian Luca a menționat că oricine se poate alătura inițiativei, dar deocamdată doar 7 membri ai comitetului director (din care a nominalizat 5, inclusiv pe dumnealui și pe vicepreședintele Petre Andrei Marcovici) au semnat decizia de a-l „dezonora” pe fostul primar. Asta în condițiile în care, prin statut, Asociația Nicu Albu militează pentru acordarea titlului de cetățean de onoare tuturor primarilor care ajung la conducerea orașului.

Nota redacției: cuvântul epigoni a fost folosit de data aceasta nu în sensul unor urmași lipsiți de valoare ci  în sensul figurativ de urmași ai unor părinți iluștri.

Precizare de la dl. Iulian Luca. Cităm :  ”Precizare pentru autorul articolului:Prof.Ion Gradinaru nu este membru al Asociatiei “Nicu Albu” dumnealui era prezent inainte de conferinta de presa din alte motive personale,care nu au nici o legatura cu Asociatia noastra! Va rog sa faceti cuvenita rectificare dincolo de “rautatile”inserate aici:”epogni”s.a.

Precizare pentru dl Iulian Luca: Dacă cei care au făcut conferința de presă ar fi precizat după incident că dl. Grădinaru nu face parte din asociație ar fi fost foarte bine. Cum dl. Grădinaru a stat pe tot parcursul conferinței de presă acolo, cu tot cu problemele sale personale, credem că nimeni nu este de vină că el intra firesc în peisaj.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.