Acasă Arhiva Primăria scoate Urbanul la cosit! Se vor planta și platani!

Primăria scoate Urbanul la cosit! Se vor planta și platani!

piatra neamt spatii verzi 02Eveniment de mare importanță administrativ-ecologică: Primăria Piatra Neamț a demarat, zilele acestea, cea de a treia acțiune de cosire a spațiilor verzi pe anul 2015. Unde se derulează acțiunea și cine participă ni se dezvăluie într-un comunicat de presă:

“Primăria Piatra Neamț a demarat cea de-a III-a acțiune de cosire a spațiilor verzi, din acest an, în perimetrul asociațiilor de proprietari. Activitatea de cosire a început în cartierul Precista și va continua în cartierele Centru, Mărăței și Dărmănești. Estimăm că, în luna septembrie, se vor finaliza lucrările în cartierele Precista și Centru urmând ca în prima jumătate a  lunii octombrie să se finalizeze și cartierul Mărăței. În perioada 15-31 octombrie activitățile de cosire se vor desfășura în cartierul Dărmănești. În lunile septembrie și octombrie 2015 se vor executa lucrări de refacere a  gazonului existent prin îndepărtarea gazonului uscat, supraînsămânțare, administrare îngrășământ și nisip, la spațiile verzi din zona centrală care sunt amenajate cu sisteme automatizate de irigații (Parcul Tineretului – 5.348 mp, Piața Ștefan cel Mare -1.978 mp, Str. Mihai Eminescu – 2.053 mp, Piața Mihail Kogălniceanu – 2.043 mp, Casa de Cultură și Hotel Central, Piața 22 Decembrie – Școala nr. 3 – 308 mp)”.

piatra neamt spatii verzi 01Activitățile nu se opresc aici. Pe lângă obișnuitul gazon cosit, supraînsămânțat, tratat cu îngrășământ și nisip se vor executa și plantări de arbori.

“În luna octombrie se va reamenaja (plante perene) sensul giratoriu din fața Hotelului Ceahlău și se vor executa lucrări de plantare arbori (mesteacăn, paltin, platan, pin) în cartierele Centru și Precista. Tot în această perioada CMI Urban SA va efectua lucrări de amenajare cu gazon prin readucearea terenului la forma inițială în zonele care au fost afectate de săpături și pentru care au fost eliberate avize de săpătură. Începând cu luna noiembrie 2015 și până în luna martie 2016, în baza solicitărilor venite de la asociațiile de proprietari și de la persoanele fizice, Primăria Piatra Neamț, prin CMI Urban SA, va executa lucrări de igienizare a arborilor amplasați pe domeniul public al municipiului Piatra-Neamț”, se precizează în același comunicat. (M. CONSTANTINESCU)

2 COMENTARII

  1. Orasul nu este doar in centru , veniti seara pe Aleea Ulmilor in zona blocului 40 sa vedeti mizeria lasata de manelisti , daca nu se pun garduturi de protectie nu va exista in acea zona spatiu verde , toata lumea trece pe iarba ca in padure . Politia trebui sa sanctioneze aruncatul de pungi , coji de seminte si alte mizerii pe jos altfel ajungem ca in salbaticie si sa coboare din masini in mijlocul oamenilor .

  2. Doresc sa le atrag atentia celor de la URBAN ca trebuie cosita si iarba de pe trotuarele cu pavele din zonele necentrale ale orasului. De fapt, nu e chiar iarba, sunt balarii deja! Daca e nevoie, va trimit poze.
    Multumesc!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here