Soluții ”Profi” la Piatra Neamț: După ce a ars Piața Centrală, dispare și Piața Mărăței!

pta maratei 04Din câteva hârtii și multă nepăsare, coroborată cu interese de tot felul, Piața Mărăței dispare prin hotărârea consilierilor locali din Piatra Neamț. În deplină clandestinitate birocratică, mascată sub denumirea ”Modificare anexa 1 la contractul de concesiune nr. 18684/1999, încheiat între Primăria municipiului Piatra Neamț și SC Urban SA”, hotărârea consiliului local scoate de la Urban piața Mărăței și o pune în brațele primitoare ale muncipalității. Ce va face cu ea Primăria? Unii spun că o vor administra mai ”Profi” decât cei de la Urban și că totul este pregătit în acest sens, pe baza unor discuții foarte profitabile pentru toată lumea, mai puțin pentru alegătorii din zonă.

Întrebarea este cum s-a ajuns la această matură hotărâre, mai ales că în ultima perioadă la Urban s-a luat inclusiv hotărârea, revoluționară și cam scumpă, de a se pune camere de luat vederi la o investiție moartă, după cum se zice. Nu discutăm aici filiera pe care a venit comanda pentru aceste camere.

Consiliul Local se apără și zice că a luat piața de la Urban la cererea acesteia. Există un document autoincriminator al societății, care declară că nu poate administra obiectivul: ”Luând în considerare faptul că activitatea comercială a punctului de lucru Piața Mărăței este nesatisfăcătoare (a naibii activitate, că nu satisface șefii și șefele din birourile de la Urban- n.r.) datorită faptului că din totalul spațiilor comerciale existente, în număr de 11, 9 spații sunt libere și nu există interes în sensul închirierii acestora, în ciuda eforturilor depuse (de către cine? ce facilități au primit cei care doreau să închirieze ceva acolo?)iar celelalte două spații pentru care în prezent există contracte de închiriere, SC Roing Carm SRL- societatea nu mai este prezentă și nu mai desfășoară activitate și SC Brutăria Boierului SRL- a încheiat contract de închiriere dar până în prezent nu a început activitatea, avem certitudinea că vor fie eliberate în cel mai scurt timp”. Trecând peste frazele care se rostogolosc unele peste altele, trebuie să remarcăm lipsa de soluții a unei societăți orientate doar spre câștigul din închirieri, fără interesul de a aduce adevărații producători. Cine vine să vândă într-o piață în care plouă de ani buni și iarna totul îngheață? Cine vine să vândă și mai ales că cumpere într-o piață în care intrarea este ”blocată” de crâșme și de clienți care servesc o tărie de la 7 dimineața?

Este foarte ușor să te debarasezi de un obiectiv, mai greu este să-l faci să meargă. Nu poți arunca pe actuala conducere toată vina pentru nefuncționarea pieței, dar nici nu poți să nu observi dorința de a scăpa de lucrurile care pot crea probleme.

Ce au votat consilerii este problema lor, care nu are nicio legătură cu ce vor oamenii din zonă, care nu vor crâșme acolo, care vor să poată cumpăra în condiții civilizate zarzavaturi și legume. Apropo, pe ei i-a întrebat cineva? Măcar pe pagina de socializare a viceprimarului cu atribuții de primar se făcea de-o întrebare, măcar de formă. Cum spuneam, așa ar fi fost ”Profi”. (V. BĂLĂNESCU)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.