Un nou punct de atracție turistică: Ruinele muzeului din Bicaz GALERIE FOTO

S-a împlinit un an de când Muzeul din Bicaz s-a transformat într-o atracție turistică sinistră. Practic, de când la muzeu s-a descoperit o ciupercă ce a făcut ravagii în tot ceea ce a fost construit din lemn. Ce au reușit reprezentanții muzeului din Complexul Muzeal Județean (CMJ) Neamț să facă de atunci și până acum vă prezentăm în imagini. La acestea am putea adăuga câteva apeluri publice făcute cu ocazia unor manifestări la care au fost prezente și parte dintre autoritățile județene. Gheorghe Dumitroaia, președintele CMJ Neamț a precizat că a înaintat o cerere către Consiliul Județean Neamț pentru finanțarea unui proiect prin care să se reabiliteze muzeul.

„Ni s-a spus că trebuie să așteptăm ghidul pentru finanțări prin fonduri europene. Am cerut sprijin de la CJ, iar acum suntem în faza în care am dat tâmplăria jos. A fost dată jos și tencuiala și urmează să facem un studiu de fezabilitate, ca mai apoi să aducem niște specialiști care să se ocupe de eliminarea ciupercii din pereți. E un proces mai complicat. Oricum, aici nu putem vorbi de reparații. Ne trebuie un proiect serios prin care să reabilităm totul”.

Între timp, unul dintre chioșcurile amplasare lângă pereții exteriori ai clădirii muzeale a dispărut, dar au mai rămas încă două care nu se dau duse și pentru înlăturarea cărora Dumitroaia spune că a făcut demersuri.

Este unul mai încăpățânat care nu vrea să plece. Am făcut adrese și la Primăria Bicaz, dar se pare că omul care are chioșcul acolo se încăpățânează să nu plece.

La Muzeu acum se lucrează cu spor… până când aici va fi pus în aplicare un proiect măreț ce va reda clădirii faima de odinioară. (M. TEODOROF)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.