Definitiv și irevocabil: 6.200 de profesori își iau suta de euro înapoi

Fără dobândă, doar beneficiind de avantajul cursului de schimb leu-euro la nivelul anului 2015. Reprezentanții Federației Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI) Neamț au anunțat că profesorii din Neamț vor primi cei 100 de euro (în vederea achiziționării de cărți sau de programe educaționale pe suport electronic, necesare îmbunătățirii calității activitătii didactice – n.red), care le-au fost „tăiați”, în 2010, prin Legea 118.

Suntem în măsură să spunem că sunt în jur de 6.200 de persoane care vor beneficia de aceste decizii definitive, ce au fost câștigate în instanță”, a precizat Gabriela Grigore, secretar al FSLI Neamț.

De aici intervin excepțiile, fiindcă nu toți profesorii vor primi suta înapoi, ci doar cei care s-au dus în instanță prin sindicat. Ceilalți, care au mers pe cont propriu, nu au putut făcut dovada că le-au fost înregistrate cererile în registrul școlii, pentru respectivii bani. Ar fi vorba de opt unități de învățământ, cu toți dascălii arondați și afiliați.

La Curtea de Apel Bacău, câteva școli nu au putut face dovada existenței unui registru cu intrăti și ieșiri, chiar dacă acele cereri au fost făcute de profesori. Este și cazul celor de la Dămuc. Nu știu cine trebuia să le înregistreze și de ce nu au fost înregistrate acele cereri”, a adăugat dna. Grigore.

Reamintim că, în acest caz, toate sentințele civile au fost favorabile, dar au fost atacate de Inspectoratul Școlar Județean Neamț, fapt pentru care drumul prin instanțe a durat vreo doi ani.

Unitățile care nu vor primi cei 100 de euro sunt Centru Județean de Resurse și Asistență Educațională Neamț, Colegiul Tehnic (Forestier) din Piatra-Neamț, Liceul Tehnologic ”Vasile Conta” din Târgu-Neamț, Liceul Tehnologic Dămuc, Școala Bârgăuani, Școala Gimnazială Oniceni, Școala Gimnazială Ruginoasa, Școala Gimnazială Dulcești.

(M. TEODOROF)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *