Festivalul de teatru, ziua a VI-a: Spectacol de licență al absolvenților din Timișoara

tt dawn way
DAWN WAY

A sasea zi a Festivalului de Teatru “Pledez pentru Tine(ri) a debutat cu spectacolul “Dawn Way” susținut de absolvenți de teatru din Timisoara. A fost a 7-a reprezentație a tinerilor actori, coordonati de cunoscuta regizoare Mihaela Lichiardopol.

“Este spectacolul de licență al acestor absolvenți. Am fost profesoara lor de an. Pentru că a iesit foarte bine, Teatrul National «Mihai Eminescu» din Timisoara l-a preluat în repertoriul său. Aceasta este o istorie foarte scurtă a spectacolului. Ne-am bucurat că am venit aici. Eu nu am mai fost niciodata la Piatra-Neamt si este o reală bucurie Este un oras foarte frumos, civilizat, curat. Am schimbat, iata, spectatorii. Copiii au avut sansa să ia contact cu un alt public decât cel banătean. A fost totul nou pentru ei”.

“Publicul e foarte primitor, cald, inteligent”

tt cel mai frumos roman din lume
CEL MAI FRUMOS ROMAN DIN LUME

“Cel mai frumos roman din lume”, spectacol regizat de Alexandra Penciuc si invitat în afara concursului, a scos la rampă doi actori de mare talent Nicoleta Lefter si Ionuț Grama, care si-au interpretat magistral rolurile.

Ionut Grama : “Am avut emoții pentru că spectacolul nu l-am mai jucat de câteva luni. În București avem un alt tip de spațiu, destul de mic si intim, si de fiecare dată când plecăm în deplasare si jucăm pe o scenă mai mare e o altfel de experiență. Eu m-am simtit foarte bine. Am mai fost la Piatra-Neamț, tot la Festival, în 2008, cu două spectacole când am terminat facultatea “.

Nicoleta Lefter: “Am mai fost la Festival. Îmi pare rău că nu s-a mai organizat în ultimii 4 ani. Îmi place foarte tare aici pentru că e o atmosferă plăcută, publicul e foarte primitor, cald, inteligent, ar fi fost păcat să nu continue Festivalul”.

Ioan Clopoțel, artist fotograf: “Nu-mi pare rău că am fost în seara asta la teatru. Este spectacolul numărul unu. Interpretarea actorilor a fost magistrală, magistrală, iar piesa superbă”.

Mirela Clopoțel, profesoară de limba si literatura română la Liceul Tehnologic Economic-Administrativ: “A fost extraordinar. Interpretarea m-a încântat nespus. Merită nota 10 cu felicitări pentru modul în care au jucat cei doi actori”. (Ana MOISE; FOTO: Facebook Teatrul Tineretului)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *