Festivalul de teatru, ziua a VIII-a: “Viză de clown” – un spectacol despre imigranți

pietricica turism
tt festival odeon
Liviu TIMUȘ, alături de actorii de la ODEON

Primul spectacol (“Viză de clown”, al Teatrului Odeon din București) din cea opta zi a Festivalului de Teatru de la Piatra Neamț a “dezbătut” o temă fierbinte, o temă actuală și anume cea a imigranților.

Din distribuție au făcut parte actorii Nicoleta Lefter (care înainte cu două zile a jucat “În cel mai frumos roman din lume” alături de Ionuț Grama), Marius Damian, Alexandru Papadopol, Meda Victor, Ionuț Kivu și Relu Poalelungi.

VIZĂ DE CLOWN
VIZĂ DE CLOWN

“La sediu la noi, spectacolul se joacă la sala mică, ori aici pe scena mare a trebuit să adaptăm. Cred că mesajul a fost important. E o temă mereu actuală. Eu am luat două premii la Festivalul de la Piatra-Neamț. Aici mi-am cunoscut și viitoarea soție, Antoaneta Zaharia, care-i și ea actriță. E o bucurie că Festivalul Pledez pentru Tine(ri) s-a reluat. E o bucurie că directorul Liviu Timuș și actorii de aici s-au hotărât să-și pună voința înainte de toate și să organizeze iarăși Festivalul, să reașeze orașul Piatra Neamț din punct de vedere teatral pe locul pe care-l merită. Teatrul ăsta a existat dintotdeauna și trebuie să fie legat de conștiința locală“, a afirmat Marius Damian, cel care în “Viză de clown” l-a întruchipat pe Borat.

Regizorul Alexandru Dabija n-a ajuns la Piatra Neamț

tt 13 tablouri cu oameni
13 TABLOURI CU OAMENI

A doua și ultima reprezentație de duminică,18 octombrie, “13 tablouri cu oameni”, a aparținut actorilor de la Teatrul “Elvira Godeanu” din Târgu Jiu. Regia adaptării libere după Cehov, este semnată de regizorul nemțean Alexandru Dabija care nu a putut ajunge la Piatra-Neamț.

Directorul TT-ului, Liviu Timuș: “Alexandru Dabija ar fi trebuit să ajungă la Piatra-Neamț dar probabil a apărut ceva neprevăzut în ultimul moment. Era la Odeon, repeta cu Ada Milea”.

Dan Calotă, actor al Teatrului “Elvira Godeanu” Târgu Jiu: “Ne-am simțit foarte bine pe scena de la Piatra-Neamț. Oameni calzi, totul a fost foarte bine. Ne bucurăm că a ieșit un spectacol bun. E o piesă lucrată din mai multe povestioare ale lui Cehov și noi le-am legat artistic în așa fel încât să iasă o reprezentație bună. Este pentru prima dată când venim la Piatra-Neamț. Nici în cariera mea de actor nu am mai fost vreodată la dumneavoastră. Mi-aș dori să mai venim”. (Ana MOISE; FOTO: pagina de Facebook a Teatrului Tineretului)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.