ISJ Neamț a terminat de verificat transferurile ilegale

pietricica turism

isj 2014Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Neamț au terminat de verificat situația transferurilor ilegale constatate de Corpul de Control al Ministerului Educației.

Inspectorii școlari au verificat, la cererea celor din minister, dacă dispozițiile de anulare a celor 139 de situații speciale, care au fost aprobate (la clasa a IX-a), cu nerespectarea metodologiilor în vigoare, au fost puse în aplicare. Neîncrederea celor din minister față de oamenii din IȘJ Neamț pare, la prima vedere, să nu se justifice.

Toate transferurile considerate neconforme cu metodologia și anulate de Corpul de Control au fost puse în aplicare în școli, în sensul că s-a ținut cont doar de criteriul repartizării computerizate”, a precizat prof. Viorel Stan, inspector școlar general al IȘJ Neamț.

Inspectorii care au fost implicați în neregulile situațiilor speciale, în cele 139 de cazuri, așteaptă ca membrii Consiliului de Administrație să se pronunțe dacă vor fi sancționați sau nu după ce Comisia de Evaluare a terminat de verificat activitatea inspectorilor în acest caz. O decizie nu se va lua astăzi, pe motiv că unii inspector din cadrul CA sunt plecați la festivități specifice sărbătoririi Zilei internaționale a educației. (M. TEODOROF)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.