UNPR a reușit să adune toate partidele politice din România în jurul proiectului “Primul loc de muncă”

unprUNPR a strâns la Senat 91 de voturi din 92 pentru proiectul “Primul loc de muncă”. Acesta prevede scoaterea de la plata contribuțiilor sociale a acelor angajatori care încadrează în câmpul muncii tineri cu vârsta cuprinsă între 16 și 35 de ani. Proiectul mai prevede ca angajatorii să primească echivalentul unui salariu minim pe economie pentru fiecare angajat.

”Cifrele ne arată că, în România, un tânăr are nevoie, în medie, de zece luni pentru a-și găsi un loc de muncă, iar mai bine de jumătate dintre absolvenți nu au nicio șansă să se angajeze în primul an. Proiectul este bine conceput, de asta și majoritatea covârșitoare pe care a obtinut-o la vot în Senat. În ceea ce privește finanțarea, aceasta poate fi asigurată din bugetul asigurărilor de șomaj, prin subvenționarea de la bugetul de stat și, de ce nu, chiar din fonduri europene. Imaginați-vă că, la un număr de 15000 de beneficiari, la un salariu minim de 1050 lei, valoarea totală a subvențiilor va fi de 350 de milioane de lei, pentru o perioadă de 18 luni”, declară Ciprian Șerban, copreședintele UNPR Neamț, în pledoaria pentru inițiativa colegilor săi parlamentari.

Proiectul de lege menționează că statul va suporta costurile timp de 18 luni, după care va fi rândul angajatorului, pentru alte 18 luni. Astfel, fiecare tânăr din România are șansa de a beneficia de 36 de luni de vechime. Senatul a fost prima Cameră de dezbatere a proiectului, decizia finală urmând să fie luată la Camera Deputaților. În cazul unui vot favorabil, legea ar urma să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2016.

 

adolescenteen news

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.