ACTUALIZARE Alarma a fost falsă! Pirotehniștii nu au descoperit materiale explozive!

pietricica turism
20151119_082808
Coletul suspectat că ar conține substanțe explozive

 

ACTUALIZARE 10:40: Pirotehniștii SRI au terminat de scanat cele două obiecte suspecte și le-au și verificat apoi, aprofundat, uitându-se, efectiv în interiorul acestora. Întrucât lucrurile păreau a fi în regulă, ulterior obiectele au fost îndepărtate, fiind preluate în portbagajul uneia dintre mașinile SRI. După retragerea dispozitivului de siguranță, se va da drumul și circulației rutiere. Din fericire, a fost doar o alarmă falsă.

ACTUALIZARE 10:15: Specialiștii SRI au preluat obiectele (rucsacul de care se pomenea anterior, dar și un obiect negru ce pare o borsetă sau o poșetă) de pe branșamentul de gaz și le-a plasat pe trotuar în fața clădirii poștei. Probabil nu a fost informat că respectiva clădire nu a fost evacuată și este plină de angajați. Mai mult, ușor neatent, pirotehnistul SRI a scăpat borseta sau poșeta din mână, dar, din fericire, nu au fost urmări. La 10:20, a început “studierea” obiectelor suspecte. Magazinele din zonă se bucură de succes, având vânzări importante de sucuri, cafele sau țigări.

ACTUALIZARE 9:50: A sosit echipa pirotehnică a SRI. La aceeași oră, se “lucrează” și pentru oprirea gazului. Un om al străzii, Victor, va fi interogat de SRI, întrucât a spus că rucsacul îi aparține.

Actualizare 9.32: La două ore de la anunț au venit și doi domni de la E-ON Gaz, proprietarii țevii pe care se odihnește rucsacul.

Actualizare 9.30: Surse din cadrul celor care anchetează situația au declarat că în rucsac s-ar fi uitat un angajat de la PECO dar și vreo trei oameni ai străzii. Cum ruscacul a rămas tot acolo, se bănuiește că cel mai probabil ar fi vorba de cărți de citit, absolut neinteresante pentru cei în cauză. Sau niște cutii în care a fost mâncare.

Actualizare 9.30: zona de protecție s-a lărgit, probabil în așteptarea geniștilor de la Suceava.

Actualizare 8.51: Pe camerele de la Centrul de Calcul se văd, conform celor spuse de subprefectul Gheorghe Neculaie, două persoane care în jurul orei 5, 47 ar fi avut asupra lor acest tip de genți, dar imaginile sunt neclare. Au fost vizionate și filmările de la stația PECO, unde nu s-a văzut decât circulația obișnuită, autoritățile au trimis după șeful de tură de la Rompetrol, să-l aducă de acasă pentru amănunte. Apelul la 112 s-a făcut la ora 7.30 și în continuare sunt așteptați cei de la Suceava.

Actualizare: ar fi vorba despre un rucsac care a fost văzut pe o țeavă de gaz în zona respectivului Peco, pe o cutie de gaz între clădirea unde funcționează Poșta și PECO de la Petrodava

.


20151119_084051Știre inițială.

La redacție am primit mai multe telefoane care ne spun că există o un pachet suspect la PECO de la Petrodava. Zona este închisă pentru circulatie de la Casa de Cultură și pânp la magazinul Precista. Troleibuzele au fost oprite pe loc, se circulă doar pe Ștefan cel Mare. Deocamdată nu s-aconfirmat nimic oficial.

Vom reveni cu amănunte.20151119_095018

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.