Actualizare: Țara lui Papură Vodă la CMI Urban: Absurdul la el acasă

Intrare cu sigiliu rupt
Intrare cu sigiliu rupt

Actualizare: Oficiali ai societății Urban au resigilat clădirea restaurantului Monte Carlo și așteaptă întâlnirea cu fostul chiriaș pentru a afla amănunte despre cum a fost posibilă organizarea unei nunți într-un spațiu aflat în conservare. Interesant este că nu s-a depus plângere la poliție pentru a se cerceta cine a rupt sigilile sau pentru violarea proprietății.


Scriam luni, 9 noiembrie, cum restaurantul Monte Carlo din ștrandul Tineretului din Piatra Neamț, aflat acum pe lungul drum al predării-primirii de la Compania Municipală de Investiții Urban la Primăria Piatra Neamț, sigilat și pus în conservare până la elucidarea regimului său de proprietate publică, a fost deschis, rebranșat la utilități și folosit (cu succes, după cum arată pozele de pe Facebook) pentru găzduirea petrecerii de nuntă a unei familii de bun contribuabili la bugetul municipiului Piatra Neamț. Ei bine, când am încercat să aflăm cine a folosit localul, cu aprobarea cui, am ajuns la un caz la limita patologicului într-o administrație care se chinuiește să fie europeană, modernă și flexibilă, dar nu reușește cu niciun chip. Și, fără îndoială, dincolo de limita penalului. Încercam, cum spuneam, să aflăm cum s-a putut. Dilema noastră a fost depășită ca mărime doar de a celor de la CMI Urban. Care habar n-aveau!

Potrivit juristei Ruxandra Bosovici, abilitată să dea relații în lipsa directorului general Ioan Fiterău și a înlocuitorului acestuia, dl. Liviu Popa, situația s-a aflat abia marți, 10 noiembrie, și urmează să se lămurească abia astăzi, 11 noiembrie. ”Fostul chiriaș a fost convocat mâine (astăzi, n.r.) după-amiază la sediul CMI Urban, ca să dea o notă de relații referitoare la folosirea restaurantului Monte Carlo și ruperea sigiliului. În funcție de ce va menționa acesta în nota de relații, vom vedea ce s-a întâmplat. Urban va face inventarul și va resigila localul”, a precizat jurista CMI Urban.

Să recapitulăm, deci: există un restaurant în ștrand, pe care s-a pus sigiliu, care a fost deconectat de la apă, curent și toate cele, pe care municipalitatea îl credea bine închis. Mai există un fost chiriaș care a venit la sfârșitul săptămânii, a deschis ce era încuiat, a branșat ce era debranșat și a ținut nunțile conform planificărilor anterioare. Iar acum va exista o notă de relații. Curat relații, coane Fănică! (D.O.)

NOTA REDACȚIEI: Dacă nici acum nimeni nu va face pașii legali, pentru a afla cum a fost posibil un asemenea lucru, și ne referim aici la conducerea de la Urban, consiliul de administrație de mână cu directorii, înseamnă că toată lumea este complice la asemenea șmecherii. Nu mărunte, pentru că la o nuntă gospodărească se câștigă între 7.000 – 8.000 de euro. Și nici conducerea primăriei nu are de ce să stea deoparte, pentru că este vorba despre un bun al orașului. Practic, e ca și când cineva a intrat prin efracție în biroul primarului și a dat un chef pentru prieteni, la care a pus bilete la intrare. Deci, cine face primul plângere penală? Sau așteptăm să se autosesizeze cineva?

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *