Cluburile Central dinPiatra Neamț și LGL Vânători au fost închise

LGLPompierii de la Inspecția de prevenire au fost deja în control la cluburile care au anunțat că vor organiza petreceri pentru boboci în acest week-end, și au avut surpriza să constate că administratorii a trei dintre ele au decis să pună lacătul de ușă. Este vorba despre o hotărâre temporară, valabilă până ce patronii se vor pune la punct atât din punct de vedere al dotărilor PSI, cât și al autorizațiilor de securitate la incendiu.

Clubul Central din Piatra-Neamț, care are instalațiile necesare, dar nu și documentele, a fost închis, iar balul bobocilor de la Colegiul “Calistrat Hogaș” se va ține în restaurant. De asemenea a fost închis Clubul LGL din Vânători, care are nevoie de mai multe documente decât în alte cazuri, pentru că funcționează într-o fostă hală și ar fi trebuit să ceară aviz de la ISU încă din clipa în care s-a schimbat destinația. Aiciț trebuiau să se distreze bobocii și invitații lor de la Colegiul Național ” Șrefan cel Mare” Târgu-Neamț, iar clubul oferea o promoție la vodca Finlandia. Al treilea club care a tras obloanele este “Euforia” din Roman, inițiativa fiind tot a administratorului.

Elevii de la Colegiul Tehnic “Danubiana” din Roman vor face doar partea de concurs de miss și mister în sala de sport și renunță la petrecere, iar la Roznov se va ține balul bobocilor într-un bar, care îndeplinește condițiile de siguranță, dar administratorul nu a reușit să pună la dispoziția pompierilor toate detaliile despre construcție și despre rezistența la foc a materialelor din structura clădirii. Prin urmare, pompierii de la Inspecția de prevenire vor „monitoriza” petrecerea de la început până la sfârșit, în sensul că vor fi prezenți la balul bobocilor.

„Aș vrea să nu creadă cineva că, dacă a închis un club din proprie inițiativă sau a renunțat la a mai organiza balul bobocilor, noi nu-i mai cerem să se conformeze”, a declarat lt. col. Mihai Mitrea, șeful Inspecției de prevenire din cadrul ISU Neamț.

„Vom merge în continuare în control și vom verifica dacă se respectă regulile până la nivel de detaliu. Scopul nostru nu este să oprim activitatea cuiva, ci să determinăm pe toată lumea să funcționeze legal, în condiții care să asigure integritatea clienților”. (Cristina MIRCEA)

2 comments

 • ptr . manelisti

  noiembrie 6, 2015 at 6:06 pm

  sa se mearga si in dugheana aia la oglinzi , unde se duc sute de oameni si stau ca chibriturile , acel ‘club’ unde daca ai sari un pic mai tare dai cu capul de tavan …

  Răspuns

 • Neculai

  noiembrie 6, 2015 at 9:15 pm

  Verificati jocurile de noroc din apropierea scolilor,un tanar sa sinucis.Balul bobocilor organizat in barul vicelui primar,are un wc si nici urma de sistem de incendiu

  Răspuns

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *