Divizia D: Ferească Dumnezeu de omul cu inima slabă!

DSCN7645
Bradul Roznov

Cam astfel poate fi catalogată etapa trecută, din punct de vedere al jucătorilor, al spectatorilor, al meciurilor, al tuturor. Și, dincolo de pozițiile câștigate de echipele din prima parte a clasamentului, rămâne remarcabil – o adevărată surpriză a etapei – rezultatul înregistrat la Pâncești, unde gazdele au fost învinse de elevii Liceului cu Program Sportiv Roman, cu 5-3, încurcând toate pronosticurile. Dacă această întâlnire s-ar fi băgat la pariuri, cine ar fi mizat pe victoria romașcanilor ar fi ajuns, sigur, un om bogat, chiar și pentru aceste vremuri.

LPS Roman
Speranța Răucești

”Tiribomba” etapei s-a petrecut la Mădei, unde Tineretul primarului de Cândești a fost la un pas să dărâme tot eșafodajul de la Borca, susținut cu aplomb de toate forțele locale, inclusiv de primarul comunității. Bietul Ovidiu Geo Niță ne-a declarat că ”dacă mai are parte de un asemenea meci, se cam termină”… fasolea! În final, victoria a fost a gazdelor, după ce oaspeții conduceau cu 3-0 la pauză.

În derby-ul zilei, Speranța a înțărcat-o acasă cu Voința Ion Creangă, liderul ajungând pe poziția a treia, cu șoșonii rupți, vorba unei doamne ziariste, pe la toate degetele. Curat, coane Costică!

Se mai cuvine precizat că poate ar fi fost bine ca partidele de la Borca și Răucești să se joace cu porțile închise. Nu de alta, dar unii au fost pe punctul de a ajunge pe masa de lucru a vreunui chirurg vestit, asta așa, în cazul în care ar mai fi ajuns cald sub lupă.

Un alt meci interesant și plin de cucuieți a avut loc la Roznov, pentru că, la scorul de 0-0 la pauză, zice-se, un nene bine a intrat la arbitri, după care s-a dat mintenaș un penalty. Inventat, spun gazdele. Probabil, n-a fost nea Gigi să bată în ușa arbitrilor, dar oricum s-a dat! De la 1-0, n-a mai fost decât ”un pas”, bun dat în careul gazdelor, ca să se termine povestea. Cu toate că Horia era obișnuită cu înălțimile, deși se află la cea mai joasă cotă a reliefului nemțean, de data asta a rupt beleaua ratărilor taman în fief-ul forestierilor, fără noroc și alte alea nici în această ediție. Deh, fiștecare cu necazurile și durerile sale de… șale, mai ales că la această dispută au asistat și trei… observatori! Bravos, nene!

DSCN7650Un rezultat bun l-a obținut Cimentul acasă, cu 3-1, în dauna Teiului lui Paul Enache, și se apropie, încet, dar sigur, de Victoria Horia. Așa încât e de așteptat un atac foarte dur al celor din Bicaz pentru ocuparea ultimului loc în disputa greilor de la sfârșitul campionatului.

În rest, rezultate normale. Poate doar victoriile celor de la Rediu și de la Vânători ce-au mai completat și colorat fulminanta etapă.

Cât privește viitoarea rundă, cea de duminica viitoare – în fapt, ultima dinaintea Ignatului -, sunt de urmărit trei partide: Voința Ion Creangă – Bradul Borca, Victoria Horia – Cimentul Bicaz și Teiul – Speranța Răucești.

Rezultate

Bradul Borca – Tineretul Cândești 4-3

Bradul Roznov – Victoria Horia 0-2

Voința Dobreni – Zimbru Vânători Neamț 1-2

Unirea Tămășeni – Voința Rediu 0-2

Zimbrul Pâncești – LPS Roman 3-5

Cimentul Bicaz – Teiul Poiana Teiului 3-1

Speranța Răucești – Voința Ion Creangă 2-4

LPS Piatra Neamț – Moldova Cordun 1-3

Etapa Viitoare

LPS Roman – LPS Piatra Neamț

Teiul Poiana Teiului – Speranța Răucești

Tineretul Cândești – Zimbrul Pâncești

Voința Ion Creangă – Bradul Borca

Voința Rediu – Voința Dobreni

Victoria Horia – Cimentul Bicaz

Moldova Cordun – Bradul Roznov

Zimbrul Vânători Neamț – Unirea Tămășeni. (Mesagerul de Neamț)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *