Un mărțișor de la Înalta Curte pentru Liviu Harbuz

pietricica turism

liviu harbuz 02Deputatul Liviu Harbuz are toate șansele să aniverseze doi ani de proces cu Agenția Națională de Integritate la Înalta Curte de Casație și Justiție. Dosarul a fost înregistrat în aprilie 2014 și, după termene extrem de generoase, date la 4.5 luni distanță unul de altul, are șanse să fie soluționat pe 1 martie 2016. Mult mai repede s-au mișcat lucrurile la Curtea de Apel București, unde procesul s-a încheiat după cțteva luni, cu înfrângerea lui Liviu Harbuz. Instanța i-a respins contestația, ca neîntemeiată, și a decis că raportul ANI este just. O soluție previzibilă în condițiile în care deputatul și-a trecut PFA-ul atât în declarația de avere, cât și în cea de interese.

HARBUZ LIVIU se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 20 decembrie 2012, întrucât deține, simultan, atât calitatea de Deputat în Parlamentul României, cât și pe cea de comerciant persoană fizică autorizată, în cadrul „HARBUZ LIVIU PERSOANĂ FIZICĂ AUTORIZATĂ”. Astfel, HARBUZ LIVIU nu a respectat dispozițiile art. 82, alin. (1), lit. e) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora „Calitatea de deputat […] este […] incompatibilă cu […] calitatea de comerciant persoană fizică”. Persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. […] HARBUZ LIVIU nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere scris”, se precizează în comunicatul Agenției Naționale de Integritate.

În apărarea deputatului de Neamț se poate spune că este greu de crezut că pe PF-ul respectiv a făcut afaceri care să-l plaseze în incompatibilitate. Iar dacă Vasile Ouatu, consilier local la Piatra Neamț, care a avut peste 40 de contracte cu Primăria, cu valori de milioane, a fost declarat curat și plăcut uscat, ar fi rizibil ca în cazul deputatului să existe o altă decizie.

 C. Mircea

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.