Ședință la Urban. Miza: conducerea executivă a societății

cmi urbanPe 29 decembrie, ar trebui să aibă loc o ședință, după care specialistul în insolvență Dumitru Bistriceanu, împreună sau în fața agamanilor, să decidă cine va conduce societatea CMI Urban, ca administrator delegat. Se pare că este grabă mare pentru o schimbare, actualul director Ioan Fiterău fiind văzut că-și strângea lucrurile personale din birou, semn că a fost anunțat despre o iminentă înlocuire.

Dacă mai adăugăm faptul că Georgeta Căruceru, care a ocupat mai multe funcții de conducere, a dat semne că va pleca după 1 ianuarie din cadrul societății, este clar că se încearcă o primenire la nivelul conducerii, dacă nu cumva se merge pe perceptul lansat de Vasile Ouatu, ”insolvență ca să ștergem urmele și ca să nu mai existe răspunderi”.

În altă ordine de idei, trebuie remarcată prezența domnului Bistriceanu ca specialist în insolvență, la o societate unde, o bună bucată de timp, a fost cenzor un alt cunoscut lichidator judiciar și specialist în insolvență, dl. Jan Sava. Acesta, între timp, se ocupă de insolvența celeilalte societăți municipale, Perla Invest. Unde și acolo trebuie găsită o soluție pentru executivul societății, dacă actualul director, Cătălin Goldan pleacă spre tărâmuri private. Societatea domnului Bistriceanu este înregistrată din august 2015, lucru cu care a punctat, probabil decisiv, la capitolul experiență în domeniu, atunci când a fost ales de către creditor. În altă ordine de idei, probabil că o armonizare strategică a insolvențelor este în beneficiul tuturor, mai cu seamă al societăților insolvente, care, la finalul procedurilor, vor fi, vorba aceea, ”stabile și capabile să ofere servicii publice de calitate cetățenilor din Piatra Neamț”. Iar cei doi specialiști par să colaboreze bine și să cunoască problemele pe care trebuie să le rezolve  în folosul  comunității locale.

V.Bălănescu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *