Tehnocrații de Neamț

Se fac 20 de zile de când România are guvern tehnocrat cu Dacian Cioloș în frunte, timp în care, dincolo de toate, cetățenii din județul Neamț, apolitici, simpatizanți politici sau angajați politic, au avut marea revelație că sunt încă la butoane, la București, ce-i drept la nivelul eșalonului secund, unde aveau reprezentanți.

Deși și-au schimbat ministrul, adică superiorul ierarhic, cum ar veni, cei doi secretari de stat pe care i-a dat Neamțul în Guvernul Ponta sunt bine mersi pe funcții și în Guvernul tehnocrat al lui Cioloș, într-un deplin exercițiu al funcțiunii, dacă este să luăm în seamă mărturiile foto.

alin antochiAlin Antochi, secretar de stat în Ministerul Justiției, s-a declarat încă la post și susține că, deocamdată, se fac evaluări.

Iulian Jugan, de asemenea secretar de stat, dar la Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, nu doar s-a declarat, ci, mai mult, s-a pozat la post, respectiv la a XVIII-a ”întâlnire ordinară a Comisiei Internaționale pentru Protecția Dunării (ICPDR), Viena, Austria, 1-2 decembrie 2015”, unde, ca parte a fișei postului, nu doar a protejat internațional Dunărea, ci a asigurat și cercetare la fața locului pentru Ministerul Turismului, întru asimilarea bunelor practici de promovare și dezvoltare turistică ale vienezilor.

 

Evident, nemțenii se pot mândri că sunt români și-și pot aduce aminte cu la fel de multă mândrie că Alin Antochi a ajuns la MJ propus de UNPR-ul condus de regretatul Culiță Tărâță și menținut, ulterior, de UNPR-ul lui Constantin Iacoban, iar Iulian Jugan a ajuns la Mediu după ce și-a demonstrat competențele în fruntea cancelariei Prefectului de Neamț și a unei televiziuni locale, ambele funcțiuni fiind în egală măsură apolitice, via PSD desigur.

În aceste condiții, rămâne valabilă remarca făcută de Constantin Iacoban cu prilejul ședințe de consiliu județean – ”Avem guvern tehnocrat pe care-l susținem cu toții” – sau, și mai nimerită, cea a lui Victor Socaciu – ”Pleacă ai noștri, vin ai noștri…

(D.O.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.