Încă un rând de zgâlțâieli la Consiliul Județean: Iacoban – amenințat cu excluderea

constantin iacoban 05Un Comitet Director județean, numit de conducerea centrală a UNPR, format din senatorul Liviu Bumbu, deputatul Constantin Moisii, consilierii județeni Daniel Vasiliu, Marian Iftimie și Ciprian Șerban, precum și din reprezentantele organizației județene de femei a UNPR Neamț Florentina Vasiliu-Moise și Carmen Muraru au trimis Prefecturii Neamț o adresă prin care cer prefectului să ia act de excluderea din partid a lui Constantin Iacoban și, pe cale de consecință, să constate încetarea de drept a mandatului acestuia de consilier județean. În acest context, ar veni natural pierderea funcției de președinte al Consiliului Județean Neamț.

În acest moment, există câteva posibile necunoscute. Surprinde rapiditatea cu care s-a mișcat UNPR și a luat o decizie, în condițiile în care nu s-a produs o trecere oficială a lui Iacoban spre alt partid. Rămâne de văzut și calitatea celor care au depus adresa la Prefectură, dacă ei au, statutar vorbind, o poziție care să le permită această solicitare. Și, mai ales, dacă prefectul Vlad Angheluță trebuie să țină cont de adresa lor, pornind tocmai de la această poziție a semnatarilor și de împuternicirea de care se bucură.

Ne amintim cu multă nostalgie de factură administrativă cât timp a durat ca membrii Consiliului Local Piatra Neamț să ia act de o situație flagrantă în cazul lui Andrei Baciu, devenit deja de tristă evocare. La fel, ne aducem aminte de cât a durat procedura în cazul lui Vasile Pruteanu. Acestea fiind amintirile, Mesagerul de Neamț îndrăznește un pronostic: va fi foarte greu de scos Constantin Iacoban din Consiliul Județean și cel mai rău lucru care i se poate întâmpla este să ocupe funcția de vicepreședinte. Evident, cu un președinte PSD de largă și gingașă coaliție și cu vreo două voturi din partea celor încă rămași în UNPR.

 

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *