Prefectul – hârtie de turnesol pentru PNL Neamț

angheluta noutIoan Vlad Angheluță a intrat în testarea chimico-politică a liberalilor din Neamț. După ce, zilele trecute, l-au încondeiat cu un comunicat de toată frumusețea, atentând la onoarea sa de prefect apolitic, cei din conducerea PNL Neamț au anunțat astăzi, 22 ianuarie, că îl vor testa pe Vlad Angheluță la nivelului pH-ului de partid, să vadă dacă iese roșu-turnesol  sau albastru-formaldehidă. Motivul are de-a face cu decizia forurilor județene ale PNL Neamț de a-l exclude din partid pe Andrei Ignat, consilier județean, după ce acesta a ”fluierat” în ”biserica” CJ-ului la ședința din 21 ianuarie, când a votat pentru alegerea Emiliei Arcan (PSD) ca președinte de județ, deși liberalii au avut propria nominalizare.

Andrei Ignat devine, astfel, probabil singurul liberal dat afară de două ori din PNL, el având deja antecedente, de când începuse să cocheteze cu Inițiativa România Liberală, a lui Vlad Moisescu și Călin Popescu Tăriceanu. ”Pe dl. Ignat l-am găsit la masa PNL, la ședințele PNL, pe cale de consecință a fuziunii IRL cu PDL”, a explicat Mugur Cozmanciuc, co-președintele PNL Neamț, adăugând că sancțiunea de acum vine ca urmare a ”atitudinii pro-PSD” manifestate de Andrei Ignat în Consiliul Județean.

De la aceste premise până la testarea prefectului n-a fost decât o întrebare, la care liderii PNL Neamț au răspuns cu drag și cu plăcere: da, PNL va revendica locul de consilier județean al lui Ignat. Filiala Neamț va trimite prefectului Angheluță adresa prin care-l anunță că Ignat e exclus din partid și îi va cere aplicarea acelorași prevederi legale ca în cazul recent-pățitului Iacoban.

Aici vom vedea cât de apolitic este prefectul. Noi vom depune hârtiile și vom vedea dacă prefectul va judeca cu aceeași celeritate și seriozitate situația”, a anunțat același Cozmanciuc. (D. OSTAHIE)

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.