Scandal: Consilier local, braconier de lux

braconaj 1Mihai Acatrinei (41 de ani) și Corneliu Ciobanu (43 de ani) cei doi bărbați din Ruginoasa prinși cu o căprioară și un țap împușcați în portbagaj sunt oameni importanți în comuna lor. Acatrinei are o asociație agricolă care „merge foarte bine” după cum spune primarul, și s-a implicat și în politică, având funcția de consilier local (la primul mandat). El a candidat pe listele PDL, după care a trecut la UNPR, partid al cărui membru este și acum.

La rândul lui, Corneliu Ciobanu este prorietarul celei mai mari ferme de animale din comună și, spre deosebire de prietenul său, este căsătorit și are doi copii.

Eu nu vreau să comentez prea multe, pentru că și așa vorbește toată lumea și nimeni nu înțelege ce a fost în capul lor”, a declarat Nicu Chirilă, primarul de Ruginoasa. „Nu sunt niște flâmânzi, să zici că s-au dus la vânătoare de nevoie. Cornel, cel puțin are avere, nu glumă. Dar și Mihai e băiat cum trebuie, are de toate, și mașina asta de i-a confiscat-o poliția e a lui, nu e însurat, cel puțin nu plânge familia. Nu știu ce să zic, să nu zic rău, dar cred că anturajul l-a determinat să facă așa ceva. Sunt și oameni care spun că au avut ghinion, dar eu cred că poți evita ceasul rău, cu o secundă înainte, dacă te gândești exact la ceea ce vrei să faci și te întrebi ce consecințe ai de suportat”.

braconaj 2Reamintim că cei doi bărbați au fost prinși de polițiștii de la Secția Rurală Dulcești, în timpul unui control în trafic, în seara de 25 ianuarie, cu două animale împușcate în portbagaj. Mașina de teren Land Rover a fost ridicată de poliție pentru cercetări, iar în cauză s-a întocmit dosar penal pentru braconaj cinegetic. Mihai Acatrinei va fi exclus din AVPS Lebăda, al cărei membru este de anul trecut, dar în calitate de consilier local nu are de suportat vreo consecință, pentru că nu este funcționar public.

 

C.M.

reclama psd

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.