Cazul femeii bătute: Polițistul era în timpul programului !

După care întoarce spatele...
După care întoarce spatele…

Polițistul local care n-a avut nicio reacție în fața scenei care ar fi revoltat orice om de bun simț (o bătrână lovită cu pumnul) era în timpul serviciului, ne-au declarat surse oficiale. Schimbul de tură se face, teoretic, la ora 14. Practic, patrulele pedestre sunt mixte: un polițist local și unul de la Poliția municipiului Piatra-Neamț. Cei de la Poliția Națională fac un instructaj, de fiecare dată înainte de a intra în serviciu. Timp în care, colegul său „local” care nu participă la instructaj, îl așteaptă. Sau își cumpără țigări de la „ruși” sprijind astfel, activ, toate campaniile de descurajare a contrabandei. După ce se „reunesc”, cei doi polițiști își iau în primire zona în care urmează să lucreze. Sau „obiectivul”, în limbaj de specialitate.

Vineri, 5 februarie, când sub ochii lui bătrâna a fost bătută de un dezaxat, polițistul local Constantin Macovei a preferat să nu se implice în niciun fel, s-a dus spre mașina personală și a plecat spre „obiectiv”, el nefiind de serviciu în zona Pieței centrale. Ceea ce nu-i scuză în niciun fel atitudinea.

Între timp, bătrâna lovită din senin, a depus plângere la Poliția Piatra-Neamț, iar cercetările pentru identificarea agresorului sunt în desfășurare. Cât privește opinia șefului Poliției locale Piatra-Neamț despre lipsa de reacție a subordonatului său (în condițiile în care Jandarmeria și Poliția Neamț dau constant comunicate despre acțiunile angajaților lor aflați în timpul liber) ni s-a spus că dl. Eugen Pancu este într-o ședință, dar în jurul orei 13 va face public punctul său de vedere. Eventual cu tot cu măsurile dispuse împotriva polițistului „model” Macovei.

C.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.