Medicul Lazăr, „moare” sau „învie” la șefia Spitalului după raportul CA-ului?

emilia arcan presedinteDemiterea managerului Ioan Lazăr, cel din fruntea Spitalului Județean Neamț, depinde acum doar de raportul Consiliului de Administrație sau așa ne dorim să credem, după cum ne-a asigurat președinta Consiliului Județean (CJ), Emilia Arcan, care a afirmat că vrea, mai întâi, să afle și care sunt lucrurile bune făcute de manager. „Nu am primit raportul până la această oră (n.red. 14.45, joi, 04 februarie), dar ziua de lucru nu s-a încheiat încă și, oricum, nu s-a încheiat nici săptămâna. Vreau să înțelegeți că nu este prioritatea mea să demit oameni. Nu de asta sunt aici, dar este inadmisibil să pierzi 70 și ceva de miliarde, în condițiile în care sunt spitale care, atunci când primesc finanțare, nu știu cum să se grăbească să investească banii. Așteptăm acel raport”, a declarat Emilia Arcan, președinta CJ Neamț.

Veștile sună bine, dacă se vor lua în calcul și lucrurile făcute ca la carte la spital (pentru binele managerului și al pacienților, ne dorim să aflăm că există și părți pozitive în respectivul raport), dar ne-a cam speriat anunțul făcut de președinta legislativului nemțean miercuri seara, când am fost anunțați, în conferință de presă, că, până la finalul acestei săptămâni, „vom avea surprize” cu privire la situația de la Spitalul Județean.

Întrebată dacă nu s-a grăbit, totuși, cu afirmațiile de miercuri, de vreme ce nu a primit încă raportul, președinta legislativului nemțean a spus: „Noi știm ce este în acel raport. Adică știm ce probleme sunt. Acum așteptăm să vedem și părțile bune pentru a vedea cum stau lucrurile”.

Dacă balanța înclină spre nerealizări, cel puțin asta vom deduce dacă săptămâna se încheie fără un manager în fruntea spitalului, demiterea medicului Ioan Lazăr stă în vârful peniței doamnei Emilia Arcan, pentru că, după cum ne-a informat, ar fi suficientă doar dispoziția președintelui Consiliului Județean.

Andreea Amariei

 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.