PNL Târgu Neamț: ședință de partid, slujbă și sloganul ”Arnăutu e cu noi”!

pietricica turism

20160209_170523Liberalii din Târgu Neamț par să fi ajuns, și ei, la faza clarificărilor ideologice. După ce Alexandru Drăgan a înțeles că poate fi mai profitabil să fii vioara a doua decât să te iluzionezi că ești șef, a venit rândul lui Traian Humulescu să înțeleagă că soarele răsare la Piatra Neamț, cu legătură directă dinspre Iași. Marți, 9 februarie, la ore specifice digestiei, la sediul PNL din Târg, a avut loc o întâlnire a Biroului Politic Local, la care au participat Mugur Cozmanciuc, șeful partidului, Alexandru Drăgan, însoțitorul acestuia din partea PDL și secretarul general Florin Hopșa. Discuțiile au durat doar vreo 20 de minute, după care, alături de liderii liberali din Târgu Neamț, șefii s-au deplasat spre Biserica Sf. Haralambie, unde, pe post de gazdă, era fostul primar de Târgu Neamț, Decebal Arnăutu.

Deși nu s-a spus chiar cu aceste cuvinte, vizita șefilor a venit și ca urmare a scandalului generat de posibila candidatură a lui Arnăutu din partea ALDE. Nu este un secret pentru nimeni că nu există o poveste de iubire între acesta și Traian Humulescu, candidatul de la Târgu Neamț. Ultimul a avut grijă să spună peste tot că nu-l vrea alături în campanie pe Arnăutu și că, dacă-l vor cei de la Piatra Neamț, să-l folosească ei.

Vizibil iritat de întrebarea despre acest subiect, Mugur Cozmaniciuc a declarat: „Domnul Arnăutu face parte din Biroul Județean PNL și, fiind în Biroul Județean, este peste Biroul Local PNL din Târgu-Neamț. Dânsul este acum la biserică și mă întâlnesc cu dumnealui. Chiar nu văd unde e problema! Eu sunt prieten cu dânsul. Nu mai sunt probleme, s-a clarificat totul. Au fost probleme, dar nu mai sunt. Nu mai există nimic legat de vreo candidatură a domnului Arnăutu la primărie din partea ALDE. Toate aceste probleme s-au clarificat”.

Traian Humulescu a răspuns, în stilul caracteristic, evaziv: „Au fost discuții cu președintele Cozmanciuc despre organizare și s-au transmis mesaje de unitate. Vom intra în linie dreaptă și ne apucăm de treabă. Totul este într-o normalitate”. Din această declarație nu am înțeles clar dacă va merge sau nu alături de Arnăutu în campanie, dar, evident, linia partidului va fi și linia sa.

În replică, Decebal Arnăutu și-a reafirmat loialitatea față de PNL:

Domnul președinte a stat puțin la biserică, dar ne-a transmis să fim uniți, să trecem la treabă. Aseară a fost o priveghere pentru hramul Sf. Haralambie. Eu îmi văd mai departe de muncă în cadrul PNL, îl susțin pe domnul Humulescu la primărie și mă voi ocupa de comunele pe care le am în subordine. Susțin echipa PNL și voi face campanie pentru liberali”.

După ședință, dacă se impun ceva concluzii, ele ar putea fi sintetizate astfel: Mugur Cozmanciuc are un nou prieten, pe Decebal Arnăutu. Traian Humulescu este și el prieten cu președintele PNL iar în acest caz se aplică formula magică de nivelare a contradicțiilor – ”prietenii prietenului meu sunt prietenii mei”! Cum zic dacii…

C.T. STURZU

 

3 COMENTARII

  1. Dupa o dezbatere cu scantei in care mai mai sa se ia de gat din cauza lui Decebal A.,parerile fiind impartite 22:3,contra ,liberalii rosii la fata de la crancena inclestare, au tacut mielusei cand seful Cozmanciuc le-a taiat elanul numind pe Arnautu prietenul sau.Te faci frate cu dracul pana treci puntea,au fost cuvintele,nu pierdeti voturi!Mai mare rusinea!Un pumn serios in gura organizatiei si a BPL Tg.Neamt.
    Hai la lupta cea mare!!!

  2. Un zvon ca Fanariotu’, adica fostu’ prim.. ar fi fost la pupat maini tariceanu si moaste re… ale, dar se vede ca este confirmat de pumnul dat de Cozmanciuc targnemtenilor. Fanariotu’ si-a mobilizat arnautii… S-a facut slujba religioasa cumva sa speram la o minune? Minunea ca pana la alegeri sa-si retraga arnautii in cazarma, adica la ferma si sa le dea o masa calda de lasare la vatra? Pentru totdeauna. Sa nu ne intoarcem in feudalism.

  3. La Biserica Sf. Haralambie au slujit lui Dumnezeu 15 preoti. Nimeni n-a venit cu intentii electorale. Au venit Consilieri PNL si Consilieri PSD. Cu totii am format o singura Familie crestina. Corul Angeli i-a unit pe toti, fara osebire si, cum a spus poetul crestin Gheorghe Simon, am devenit frati si surori intru Domnul. Deputatul Mugur Cozmanciuc a adus elogii copiilor din Corul Angeli si Consilierul Mihaela Marian a vorbit si in numele Primarului Daniel Harpa. Gazde fost-au preotii slujitori si Traian Humulescu- Epitropul Bisericii. Aici, dupa Priveghere, au cantat copiii din Corul Angeli, pe care Sf. Haralambie ii ajuta ca nimeni sa nu le impieteze ruga si cantul. Altadata sa fiti de fata, va invitam de pe acum si o sa va topiti in rugaciune si cant, cu noi……Cu dragoste fata de toti si cu pretuire!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.