Zvon de schimbare la Prefectura Neamț. Poziția Guvernului față de subiect

pietricica turism

vlad-angheluta-prefectDe dimineață au sosit, pe mai multe canale, zvonuri despre o iminentă schimbare a prefectului de Neamț, Ioan Vlad Angheluță.

Concediul luat după câteva decizii considerate contraversate, criticate de partea liberală a politicii nemțene, stângăciile de comunicare în privința scandalul apei infestate de la Bâtca Doamnei, faptul că este considerat omul de casă al lui Ionel Arsene, toate par să dea un parfum de credibilitate acestor zvonuri.

În acest moment are loc ședința de Guvern în care decizia ar putea fi luată. Mai ales că ieri se vorbea despre cel puțin 10 prefecți care vor fi schimbați, circulând și o listă în acest sens. Pentru respectarea adevărului, pe lista respectivă, prefectul de Neamț nu era nominalizat. ( V.B.)

Poziția Guvernului față de subiect:

Ședința Guvernului României, din 10 februarie, a fost urmată de declarațiile de presă ale purtătorului de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu. La un moment dat, din partea presei, acesta a primit o întrebare legată de evaluarea prefecților.

„S-a urmărit capacitatea lor de a reacționa, cât și dorința de a nu se implica politic în campania electorală. Sigur că această evaluare s-a făcut. Vor urma în cel mai scurt timp, cel mai sigur până la finalul lunii, schimbări care vor viza un număr semnificativ de prefecți. Guvernul nu va putea să facă, în timpul scurt pe care îl are la dispoziție, o procedură de angajare prin concurs, așa încât prefecții noi să fie stabilizați pe funcție conform funcției de înalți funcționari publici. Va fi o numire a prefecților noi pe baza unor selecții între înalți reprezentanți ai Guvernului sau persoane care s-au remarcat printr-o activitate de gestiune a administrației publice și care nu sunt implicate politic în perioada care va urma. Așadar, în cel mai scurt timp, vom avea un număr semnificativ de prefecți schimbați”, a declarat Dan Suciu, purtătorul de cuvânt al Guvernului României.

 

Andreea AMARIEI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.