Acasă Actual 30.000 de lei de la bugetul local pentru ziua de 8 Martie...

30.000 de lei de la bugetul local pentru ziua de 8 Martie a pensionarilor

sedinta clFinanțările de la bugetul local pentru diverse activități continuă și, dacă tot se apropie ziua de 8 Martie, consilierii locali s-au hotărât să fie darnici mai ales cu persoanele în vârstă și să aprobe finanțarea, cu 30.000 de lei, a unor festivități organizate pentru aceștia. Astfel, cei de la Organizația Pensionarilor au cerut și li s-a aprobat suma de 15.000 de lei pentru „organizarea unor festivități cu ocazia zilei de 8 Martie pentru membrii organizației”. Tot pentru organizarea de activități de 8 Martie, Uniunea Județeană a Pensionarilor și a Persoanelor Vârstnice Neamț a solicitat 16.250 de lei și a primit aprobarea pentru 15.000 de lei. Probabil că în cazul în care existau și alte organizații ale pensionarilor, erau și ele luate în seamă, mai ales dacă s-ar fi organizat în jurul unui partid politic.

Este bine că persoanele în vârstă nu sunt uitate de cei ce ne reprezintă, însă nu știm cât de mult se aplică principiul care a stat la baza acordării respectivelor finanțări, dacă e să luăm în calcul ceea ce este menționat în raportul de specialitate anexat proiectului de hotărâre: „Ținând cont de solicitările primite, oportunitatea susținerii proiectului de hotărâre constă în promovarea orașului, realizată prin susținerea unor acțiuni de interes local, ale căror rezultate vor fi intens mediatizate”. ar fi fost mult mai simplu să se spună că se dau bani pentru o masă acordată pensionarilor membrii ai organizației respective, la care vor participa și oameni din consiliul local sau primărie și, de ce nu, chiar și candidați la primărie.

Singurii pensionari care nu au primit întreaga sumă solicitată, sunt cei de la Fundația de Îngrijiri Comunitare (FIC)Crizantema”, care au cerut câte 2.000 de lei/lună, pentru perioada martie-decembrie, pentru susținerea activităților curente ale centrului din perioada respectivă. Consilierii locali au aprobat o contribuție lunară de 1.500 de lei.

Andreea AMARIEI

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here