Fotoreportaj: Cum se aplică legea antifumat la Roman

pietricica turism

Încercând să vedem dacă data de 17 martie a produs vreo schimbare pe plan social, am început periplul nostru chiar din Primăria Roman, instituție care se poate ”lăuda” cu un număr destul de mare de fumători.

Ni se explică pe unde să apucăm și dăm de o ușă.

prim 3Coborâm o scară în spirală, atât de îngustă încât n-am putut-o fotografia, urcăm apoi câteva trepte și ieșim în curtea interioară a primăriei. Deși nu scrie, aici este locul de fumat.

În ciuda rugăminții de pe ușa de sus, aceasta de jos e deschisă pentru simplul motiv că nu se închide… Nu, robinetul din spatele băncii nu e de la vreun automat de cafea.

În nordul orașului, Hotelul restaurant Royal a plantat două scrumiere lângă uși și… gata locul de fumat. (royal 2) Distractiv este că ușile sunt cu senzori de mișcare și, în timp ce fumezi o țigară, ele se închid-deschid continuu, spre exasperarea femeii de serviciu.

Ceva mai spre oraș, la Onix, găsim o scrumieră.

onix 1În caz de intemperii, putem presupune că fumătorii s-ar putea zgribuli sub portal…

Pe strada Cuza Vodă, patronul restaurantului Rustic a rezolvat problema simplu: a tras una din mesele de pe terasă (care are trei pereți!) mai spre poartă și a pus mai multe scrumiere pe ea. N-a pus și scaune, ca să facă fumătorii varice. Mai e un Rustic și în Pietonalul Ștefan cel Mare (zis ”Groapa”). Aici, deși terasa are doi pereți, fiind amenajată într-un colț, pe mese sunt scrumiere. Iată așadar un loc unde fumătorii pot fuma, așezați confortabil pe scaune, la mese și pot consuma ”ce dorește mușchii lor”.

Alături, la Kapri, restaurantul fostului consilier local Căprariu, în ușa unei terase închise, s-a pus o scrumieră mare. Și atât.

kapriLa Pizza House, totul a rămas neschimbat, fiindcă dintotdeauna a existat o terasă deschisă.

pizza house 1Și la United Pub, zis Club, a apărut o scrumieră pe trotuar.

În schimb, la pizzeria Bella Napoli, din incinta Casei de Cultură, nu s-a mai investit într-o scrumieră metalică mare și s-au pus două mici.

casa de cult

La Casa Veche, se pare că s-a ajuns la limita depresiei; cel puțin așa reiese din ce postează administratorul localului pe facebook:

Restaurantul Hotelului Roman Plazza a amenajat (?) un loc de fumat pe scările de la intrare, ca și alții. Deosebirea o face scrumiera, de departe cea mai originală din oraș.

hotel 2

Original este și suportul scrumierei pusă la intrarea unui service auto.

autoserviceÎntre timp, fumătorii… care cum pot… pe unde pot… și cât mai pot…

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.