Mișcarea Populară rămâne partid

Întrucât magistrații Curții de Apel București nu au acceptat schimbarea denumirii, formațiunea politică prezidată de Traian Băsescu se va numi în continuare “Partidul Mișcarea Populară” și nu “Mișcarea Populară”, așa cum și-ar fi dorit. Decizia a fost primită în teritoriu cu o urmă de resemnare și multă mobilizare, după cum reiese dintr-un comunicat al PMP Neamț.

pmp dulamaVineri, 18 martie 2016, am redevenit PARTIDUL MIȘCAREA POPULARĂ NEAMȚ – PMP, cu sigla oficială MĂRUL. Respectăm decizia judecătorilor, dar nu putem fi de acord ca, în România anului 2016, să existe doar două mari partide politice, PSD și PNL. Nemțenii trebuie să afle de la Partidul Mișcarea Populară – PMP că drepturile și libertățile cetățenilor, garantate prin Constituiție, depind și de administrațiile locale si județene. Oameni noi, proiecte noi!”, se arată în comunicatul filialei, semnat de Laurențiu Dulamă, președintele PMP Neamț.

La București, Traian Băsescu a fost mult mai vehement la adresa celor care nu au acceptat schimbarea denumirii partidului, anunțând că va face plângere la CEDO: “În mod cert vom face o plângere la CEDO pentru implicarea abuzivă a statului în înregistrarea unui partid. Într-o țară în care se înregistrează zilnic două-trei partide, nu mi se pare întâmplător că exact MP a fost partidul pentru care procurorii s-au luptat cu toată forța statului pentru a nu se înregistra. (…) Este pentru prima dată când un procuror s-a bătut cu toată forța statului împotriva înregistrării unui partid, astăzi. Este dacă vreți și contrar deciziilor CEDO care recomandă o minimă implicare a statului în aprobarea funcționării structurilor asociative cum sunt partidele“, a declarat președintele PMP Traian Băsescu, citat de gândul.info.

(D.O.)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *