Profesori puși pe coji de nucă de o polițistă

caschetaLa o școală din Piatra Neamț, într-o pauză, pe la prânz, când termină cei din ciclul primar, o doamnă polițistă a intrat în cancelarie, însoțită de directoarea școlii, și a început să țină o lecție de cum trebuie să-și facă profesorii serviciul. Că domnia sa, pe persoană fizică, dar și pe persoană juridică, ca polițistă de proximitate, a stat 5(cinci) minute pe holuri și cum își permit profesorii să stea în cancelarie, că ar trebui să fie pe lângă copii. Trecem peste faptul că directoarea, cunoscută pentru implicarea ei în probleme de disciplină, (mai ales atunci când nu uită să ajungă la ore) nu și-a apărat oamenii, care nu aveau treabă cu serviciul pe școală și se pregăteau pentru ora următoare și reținem tonul înțepat, profesional, chiar didactic al doamnei polițiste, care a încheiat apoteotic, amenințând profesional, că se va duce ea la Inspectorat să reclame. Păi, doamna polițist, da un carnet de amenzi n-ați avut la dumneavoastră? Dar cătușe, cătușe, de ce nu ați folosit? Sau, cu ajutorul directoarei, de ce nu ați convocat un careu ad-hoc, ca să-i faceți de rușine pe profesori în fața elevilor?

Mai ales că, aici trebuie să găsim un cuvânt de trecere, culmea nesimțirii, nimeni nu s-a ridicat să dea raportul la sosirea dumneavostră. Nu trebuie să șovăiți, trebuie doar mai mult discurs moralizator. Puteți vorbi de la înălțimea funcției și studiilor dumneavoastră ca și a salariului care oricum, raportat la studii și vârstă, vă dă un ascendent moral decisiv în fața unor nesimțiți care nu au ieșit pe hol când erați prin preajmă.

Orice asemănare cu o directoare specializată în scris declarații la comanda unui inspector general și o polițistă care răspunde chiar de școala unde învață propriul copil este pur și simplu obligatorie.

Observator

 

5 comments

 • Moses

  martie 23, 2016 at 6:28 am

  Unora li se permite, de aceea isi iau nasul la purtare.

  Răspuns

 • Cosmin

  martie 23, 2016 at 8:04 am

  Nesimtita cu studii. Poate si profesorii ar trebui sa le tina morala ca trebuie sa fie pe strada cand se fura o geanta, cand se isca o bataie sau cand un batran este imbrancit. Si nu la cafea cu colegii. Ar trebui sa-si vada de treburile lor in primul rand, apoi sa se lege de cei datorita carora au ajuns sa-si desfasoare ingrata lor meserie de politist, si sa manance o paine. (…) sa va fie!

  Răspuns

 • Cineva

  martie 23, 2016 at 1:51 pm

  Aceasta filfizoana a avut curajul sa intre intr-o cancelarie si sa-si spuna oful girata inteleg din materialul de mai sus de catre Directorul scoli? In primul rind a gresit enorm Directorul S-ia injosit colegii pentru ca ce? De ce ati spus politista ? Cind ea de fapt este parintele unui copil asta este calitatea ei in momentul cind intra intr-o cancelarie desi nu prea are ce cauta ea acolo poate la usa cancelariei.Sunt foarte curios daca COMANDANTUL POLITIEI ar gira un profesor care ia disparut portofelul sa mature cu politisti pe jos ca nu-i gasesc portofelul omului,ce-ar mai ride politistii de prof ai mai sarantocule tu chiar aveai parai in el sau faci misto.

  Răspuns

 • Dionis

  martie 23, 2016 at 9:17 pm

  În România toți se pricep la fotbal, agricultură, și învățământ. De aia ne merge așa de bine. Cert este că doamna subofițer și-a depășit cu mult atribuțiile. Nu cred că în fișa postului de polițist de proximitate scrie că are voie să admonesteze profesorii. Să spunem că făcea prevenire, avea ordin de serviviciu aprobat de un superior ?

  Răspuns

 • Gabriel-Ionut

  martie 24, 2016 at 1:12 pm

  Inainte de-a face anumite declaratii, poate chiar ar fi mai bine sa ne mai si informam care sunt si care ar fi datoriile unui simplu “nesimtit politist cu studii” d-le Cosmin nu credeti, inainte de-a arata cu degetelul spre anumiti nesimtiti ! In ce priveste d-lui “filfizon”- Cineva si d-lui Dionis, agentului politist de proximitate, ii fac parte din atributii si controlarea scolilor pe care acesta il are in sectorul sau si in momentul in care au fost reclamatii are datoria sa intervina. Ce ma preocupa pe mine personal in schimb, este faptul,ca astazi, in zilele noastre, institutii ca si scolile cer copiilor sa aduca de-acasa anumite materiale cum ar fi : panza de bomfaier lemn metal , foarfece de taiat si multe alte obiecte care sunt foarte periculoase si care pot deveni si sunt arme albe. Cate se pot intampla in deplasarea unui copil de-acasa pana la scoala cu aceste unelte la el ??? Eu, personal, chiar de nu am copii, ma gandesc cu groaza !!! Iar vina o vom da, ca intotdeauna pe acei “nesimtit,filfizoni , politisti cu studii “.Ca sunt asa zisii politisti , care la noi, inca umbla cu spaga si care incearca sa profite si sa “mai faca un banut”- datorita uniformei , o stim cu totii !!! Dar poate intr-o zi acesti, asa-zisi politisti, speram noi, sa dea socoteala !!! Eu , personal imi doresc, ca institutiile statale sa aiba mult mai multa putere si legea sa le permita sa faca anumite interventii care sa ne oblige sa respectam legea si uniforma !!! Poate doar asa vom invata ce este respectul unul fata de altul si poate doar asa vom merge noi si copii nostri pe strazi in siguranta !!!

  Răspuns

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *