Demisie în PSD Neamț: Fiterău pleacă din partid și din echipa de consilieri a lui Harbuz aducând acuzații grave

Ioan Fiterau 3 plus_resizeFostul director al SC Urban SA, inginerul Ioan Fiterău demisionează din PSD și părăsește echipa de consilieri promovată de Liviu Harbuz, candidatul partidului pentru Primăria Piatra Neamț. Cum se întâmplă în asemenea ocazii, demisionarul aduce acuzații grave, vorbind despre dictatură și lipsă de dialog. În ce măsură va fi dispus să vorbească concret despre toate aceste lucruri, este o altă problemă, cunoscută fiind legea tăcerii care guvernează zona. Mai ales când vine vorba despre secretele administrației locale, cu tot ceea ce presupun ele. În mod sigur, cei care au rămas în PSD vor da vina pe poziția alocată fostului director pe lista de consilieri, pe un loc clar neeligibil, la fel ca și acela al fostei sale șefe pe linie ierarhică, Aurelia Simionică. Probabil că pe aici pe undeva trebuie căutată natura conflictului, între fosta echipă a doamnei Simionică și cea a lui Harbuz, cu un sprijin discret pentru primii din partea altor pesediști de frunte. Cine nu dialogează și cine nu promovează dialogul, probabil vom afla de la Ioan Fiterău, dacă va avea curajul să o spună. Ce este sigur, acesta va fi de acum atacat pe toate liniile în legătură cu managementul de la Urban SA, unde i se vor pune în cârcă toate vinile posibile. Din punctul nostru de vedere, noi vom găzdui opinii. Până la alte confruntări, vă prezentăm comunicatul lui Ioan Fiterău. (V.B.)

”Stimați colegi,

Vă informez, pe această cale, că astăzi, 4 aprilie 2016, am renunțat la calitatea de membru al Partidului Social Democrat, și, implicit la cea de candidat pentru funcția de consilier din partea acestei formațiuni politice.

Decizia este unilaterală, și se datorează faptului că, în ultima perioadă, PSD, în județul Neamț nu reușește să-și regăsească unitatea și coeziunea atât de necesare pentru lansarea unui program politic coerent, cu care să vină în fața electoratului din județul Neamț.

Consider că eforturile de a munci într-o echipă care nu este unitar determinată să câștige alegerile, sunt inutile, de aceea am renunțat la un proiect care este dispus eșecului, și am în vedere reorientarea întregii mele experiențe politice, profesionale și manageriale către un alt proiect, inovator, cu care se poate relansa municipiul Piatra Neamț în toate domeniile.

Mulțumesc acelor colegi din PSD care au înțeles, ca și mine, că doar implicarea reală în folosul comunității atrage după sine încrederea și sprijinul populației, și că un partid se promovează nu prin dictatură și lipsă de dialog.”

Cu stimă,
Ing. Ioan Fiterău
4.04.2016

One comment

  • Radu

    aprilie 5, 2016 at 11:07 am

    Direct in UNPR (Uniunea Nationala a Pensionarilor Ramoliti). Unii pur si simplu nu stiu cand sa se retraga…

    Răspuns

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *