Horoscop 28 aprilie – 4 mai: Atenție, Mercur retrograd!

Spiritele Focului, Aerului sau Apei – dacă ar fi să credem în relatările celor care au avut contact cu ele – nu numai că se manifestă sub forme foarte diverse, dar uneori se mulțumesc doar să sugereze natura lor interioară, oglindind culori, creând forme luminoase sau umbre, pânze colorate plutind la mare distanță deasupra solului. Acestea sunt niște norișori colorați, dar fără formă precisă, care își schimbă culoarea.

* Berbec

Mercur retrograd, din 28 aprilie, impune nativilor din Berbec să finalizeze mult mai devreme decât și-au propus toate proiectele în care sunt implicați. Există posibilitatea ca nativii să se reîntoarcă la o veche iubire în această perioadă. Acest fapt este susținut de mișcarea retrogradă a mai multor planete. Ei pot „testa marea cu degetul” în aceste zile.

Din 29 aprilie, Berbecii vor simți nevoia să evadeze din acest peisaj, care nu le oferă, pentru această etapă, nicio satisfacție. Dorința lor de a se relaxa alături de prieteni se poate lovi și de o limitare financiară.

Nota generală a zilelor de sărbătoare este dată de influența astrelor asupra  sistemului neuro-vegetativ sau psihic.

* Taur

Nativii care doresc să achiziționeze produse electronice, electrocasnice trebuie să se grăbească. După 28 aprilie, Mercur începe mișcarea sa retrogradă. Până pe 23 mai, influența lui Mercur nu este optimă pentru investiții în electronice.

Din 29 aprilie, unii Taurii vor fi preocupați doar de propria lor persoană, de evoluția carierei profesionale, astfel că ei vor simți că toată lumea îi deranjează. Nativii pot lua distanță chiar și față de persoanele dragi lor, în dorința de a nu se “încurca” și cu problemele acelora.

Mercur, care tranzitează constelația Taurului, îi va obliga pe unii nativi să schimbe din mers soluțiile practice de interes personal. O mare iubire stă în „stand by” pentru nativii zodiei. Ei o țin în așteptare din cauza temerilor, prejudecăților sau a comodității.

* Gemeni

Mercur guvernează capacitățile intelectuale ale Gemenilor, capacitatea acestora de a comunica, de a vorbi, de a negocia, de a traduce, de a edita, de a cerceta în mod eficient. Faptul că Mercur își începe mișcarea retrogradă din 28-29 aprilie îi va pune pe nativii zodiei în unele situații dificile, dar nu imposibile.

În această perioadă, există și unele preocupări bănești, provocate de nevoile unei rude sau de statutul unei proprietăți.

Mentalul nativilor are o tendință de stabilitate în această perioadă, dar poate fluctua spre „roșu” dacă sunt înșelați, trădați. Unele acțiuni din trecutul nativilor se vor „răscumpăra” acum.

Mercur îi va îndemna pe nativi să facă o revizie generală a ideilor, concepțiilor și atitudinilor adoptate în ultimele luni.

* Rac

Unele proiecte vor suferi întârzieri dacă sunt începute după 28 aprilie. Mișcarea retrogradă a lui Mercur vine cu ușoare piedici pentru Raci, cu întârzieri salariale și călătorii amânate.

Pe 29 aprilie, există unele avantaje astrale pentru ca nativii să pună piciorul în prag, în ceea ce privește chestiunile parteneriale, de afaceri. Amânările unor astfel de confruntări au fost bine gândite de nativi, având în spate lipsa de siguranță. Se recomandă nativilor din Rac să nu-și pună mintea cu persoane a căror capacitate de înțelegere este limitată și să țină cont de zicala „mintea prostului e odihnită”.

Mercur, aflat în tranzit în Casa prietenilor Racilor, atunci când intră în mișcarea sa retrogradă ,va implica emoțional nativii în unele dispute cu apropiații.

* Leu

Apropierea momentului cadourilor de „iepuraș” va îndrepta pașii nativilor din Leu către magazinele de gadget-uri. Mișcarea retrogradă a lui Mercur, din 29 aprilie, îi atenționează pe nativi că aceste cumpărături trebuie realizate până atunci. Altfel, Leii se vor enerva din cauza micilor defecțiuni ale aparatelor primite, momentelor de întârziere a livrării, etc.

Mercur traversează în prezent zodia Taur, respectiv Casa ridicării în rang a Leilor. Acest aspect va declanșa o serie de revizuiri atitudinale ale nativilor din Leu. Este bine pentru nativi să părăsească vechile concepții, idei și să orienteze către viitor, comunicare, relaționare, bine, abnegație, altruism.

În această perioadă, nativii pot primi o invitație neașteptată de la un coleg, de la un partener.

* Fecioară

Productivitatea, eficiența nativilor va fi mai ridicată la sfârșitul lui aprilie și în prima parte din mai, chiar dacă există mai multe planete care se află în mișcare retrogradă. Nativii zodiei vor ieși, astfel, în evidență și datorită faptului că toți ceilalți născuți sub semnul altor zodii vor fi încetiniți de mișcarea retrogradă a lui Mercur.

Fecioarele vor reuși să se mobilizeze chiar și pe 29 aprilie, când Mercur începe mișcarea retrogradă. Ei își vor reașeza principiile de viață pe alte motivații, țeluri atitudini. Pot apărea relații tensionate între părinți și copii în această perioadă.

În această perioadă, nativii vor reuși să rezolve ceva important în planul muncii. Le vor veni în ajutor intuiția și inspirația.

* Balanță

Aprilie se încheie cu mișcarea retrogradă a lui Mercur, iar luna mai începe cu mai multe planete în mișcare retrogradă. Balanțele nu vor prea multe de pierdut. Aspectele financiare ale nativilor sunt pozitive la începutul lui mai. Pot apărea probleme cu părinții. Sănătatea acestora se va degrada.

Din 29 aprilie, unii nativi vor constata că nu toate ideile și soluțiile de până acum au fost utile, înțelepte sau infailibile. Există necesitatea de a efectua optimizări rapide. Balanțele se vor orienta spre remedierea acestor situații, dar și spre securizarea banilor și bunurilor.

Unii dintre nativi vor avea de jucat un rol important în politică la începutul lunii mai. De ei va depinde modul cum vor fi tratați oamenii simpli, taxele și, ce este mai important, securitatea acestora.

* Scorpion

Proiectele în care sunt implicați nativii trebuie protejate de aceștia. Marte se află în mișcare retrogradă până pe la sfârșitul lui iunie, astfel că Scorpionii trebuie să dea dovadă de curaj și inițiativă în tot ceea ce întreprind.

Refuzul realității din partea nativilor, datorat mișcării retrograde a lui Mercur, trebuie combătut prin toate mijloacele psihice. Altfel, Scorpionii vor deveni niște persoane încăpățânate.

Nativii cu predispoziții paranormale trebuie să evite schimburile de idei în această perioadă. Achiziția de informații se va realiza preponderent pe alte căi. Brainstormingul le va afecta capacitatea de judecată.

Dificultatea vine din faptul că, pe un fond astral total în dezavantajul lor, nativii fie nu vor putea controla situația, fie nu vor avea argumentele necesare pentru o explicație credibilă sau o justificare plauzibilă.

* Săgetător

Contractele pe care le-au negociat nativii până acum trebuie încheiate, semnate, parafate până pe 28 aprilie. După această dată, Mercur intră în mișcare retrogradă și va bruia tot ceea ce însemnă termen de realizare.

Venus încă se află în Berbec, astfel că romantismul nativilor este la cote înalte. Poate prea înalte pentru unii nativi care caută emoții și în altă parte decât alături de persoana cu care trăiesc.

Între 29 aprilie-5 mai, când Mercur se mișcă retrograd, unii nativi se vor răzgândi, revenind la idei și soluții mai vechi. În această perioadă, pot apărea unele îngrijorări cu privire la banii din munca proprie sau la orice relație care presupune bani.

* Capricorn

Modificările de planuri, schimbările locuinței sau a serviciului nu sunt recomandate în această perioadă, când Mercur se mișcă retrograd. Problemele de sănătate oferă un scurt răgaz nativilor, iar din 1 mai acestea tind să revină pe fondul nemulțumirilor, criticilor, geloziei, lipsei de înfrânare pe toate planurile.

Capricornii pot aborda cu răbdare provocările cotidiene în perioada 29-30 aprilie. Un lucru necesar, mai ales dat fiind stresul la care au supus persoanele apropiate lor.

Capricornii implicați politic vor avea parte de cereri de demisie, de critici din partea susținătorilor lor, de atacuri. Singura soluție este alegerea variantei benefice pentru cei mulți, chiar dacă și aceasta implică riscuri.

* Vărsător

Mișcarea retrogradă a lui Mercur, care începe din 28 aprilie și continuă până pe 23 mai, poate crea vulnerabilități în ceea ce privește comunicarea nativilor din Vărsător. Aceștia se pot întâlni cu neînțelegeri în această perioadă, cu persoanele apropiate, cu șefii. Toate acestea sunt legate de diferite întârzieri care pot apărea, de defecțiunile aparatelor electronice, de erorile de sistem informatice. Vărsătorii nu trebuie să uite parolele de la rețelele de socializare sau de la cardurile bancare în această perioadă. Vor întâmpina greutăți în recuperarea contului.

După 28 aprilie și până pe 10 mai, multe dintre planurile sau intențiile nativilor cu privire, la casa, avere, patrimoniu comun cu rudele mai în vârstă se vor schimba datorită unor evenimente recente.

* Pești

Comunicare, acordurile de orice fel ale nativilor din Pești vor influențate de mișcarea retrogradă a lui Mercur, care începe din 28-29 aprilie. Acest aspect va dura până pe 23 mai. Nativii zodiei vor trebui să asculte mai întâi și apoi să replice, altfel vor avea parte de mult stres inutil. Călătoriile în care vor dori să plece în mai trebuie stabilite acum în toate detaliile. Refuzul acestor deplasări din diferite motive le va crea remușcări mai târziu.

Pe 29-30 aprilie, Peștii vor primi susținerea astrelor pentru a avea o judecată sănătoasă, cu gânduri inspirate. Nativii se vor gândi la proiecte fără efort și vor găsi soluții, atât la nimicurile care le consumă existența, cât și la secvențe esențiale care îi așteaptă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.