Încep evaluările la ”Carmen Saeculare” și Teatrul Tineretului

stampila (640x379)«Directorii Teatrului Tineretului și ai Centrului pentru Cultură „Carmen Saeculare”  vor fi evaluați în perioada imediat următoare», ne-a răspuns la o solicitare făcută în acest sens purtătorul de cuvânt al Consiliului Județean Neamț, doamna Simona Balint.

Astfel, prima care trece prin focul evaluărilor este Carmen Nastasă, directoarea Centrului pentru Cultură. Din comisia de evaluare fac parte Emilia Arcan, președintele CJ Neamț și al comisiei de examinare, Cristian Livescu, reprezentant al Uniunii Scriitorilor din România, Filiala Iași, și Constantin Andrei, profesor la Academia de Muzică „Gh. Dima” Cluj. Pe 19 aprilie, echipa va analiza dosarul depus de directoarea de la „Carmen Saeculare”, iar pe 20 aprilie Carmen Nastasă își va prezenta raportul de activitate în fața comisiei.

Următorul pe lista evaluărilor este Liviu Timuș, directorul Teatrului Tineretului din Piatra Neamț. Pe 21 aprilie, comisia condusă tot de Emilia Arcan și formată din Viorica Nistor, consilier la Direcția Județeană pentru Cultură Neamț, și Lucian Strochi, de la Uniunea Scriitorilor din România, filiala Iași, va analiza dosarul depus de directorul TT-ului, iar pe 22 aprilie Liviu Timuș va susține prezentarea raportului.

Pe 4 aprilie, rapoartele de activitate ale respectivilor directori au ajuns la Consiliul Județean Neamț. Rămâne de văzut cum vor interpreta cei din comisii activitatea celor doi manageri. Dacă la „Carmen Saeculare”, de exemplu, activitatea s-a îmbunătățit simțitor de când cu noul director, rămâne de văzut cât de mulțumiți vor fi cei din comisie de cel mai recent festival de teatru și de activitatea mangerială a lui Liviu Timuș, în general. Asta, mai ales după ce, în scrisoarea lui Dragoș Chitic către pietreni, Liviu Timuș apare ca fiind unul dintre sfătuitorii actualului candidat PNL la Primăria Piatra Neamț, după fostul manager de la spital, dr. Ioan Lazăr. Cu dr. Lazăr știm ce s-a întâmplat. În aceeași ordine de idei, poate fi semnificativ faptul că Fundația ”Ion Coman”, aflată în coasta Teatrului Tineretului, a câștigat un proiect cultural la Primărie și l-a ratat pe cel de la Consiliul Județean, pe motiv de documente incomplete.

Andreea AMARIEI

 

 

 

 

 

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *