Ploi torențiale în Neamț! ANM a emis COD GALBEN!

vreme rea 01Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță, începând din această după-amiază (10.04; ora 15:00), posibilitatea apariției ploilor torențiale, însemnate cantitativ, în partea de vest a județului.

În acest sens, ANM a decis să emită cod galben.

“Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în regiunile din sudul, centrul și estul țării unde va ploua pe arii extinse.

Ploile vor avea și caracter torențial, iar în zona Carpaților Meridionali și Orientali, în nordul Munteniei, precum și în jumătatea sudică a Moldovei, cantitățile de apă vor depăși local 30-40 l/mp și izolat 60-70 l/mp.

cod galben aprilie 2016În după-amiaza zilei de duminică se vor semnala descărcări electrice și, izolat, intensificări de scurtă durată ale vântului și vor fi condiții de grindină”, potrivit avertizării ANM.

Codul galben este valabil, deocamdată, până luni, 11 aprilie, la ora 23:00.

Avertizarea vizează și alte 16 județe din centrul și estul României.

Codul galben, potrivit site-ului ANM, are în vedere faptul că “fenomenele meteorologice prognozate (averse, descărcări electrice, intensificări de vânt, temperaturi ridicate) sunt obișnuite pentru zona respectivă dar care temporar pot deveni periculoase pentru anumite activități. Există risc de creșteri de debite și niveluri”. (M. CONSTANTINESCU)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *