Poliția Neamț angajează 81 de absolvenți de liceu

agentiAflat pe locul II la nivel național la deficit de personal, Inspectoratul Județean de Poliție Neamț a primit o veste bună: s-au deblocat 81 de posturi de agenți excusiv pentru mediul rural. Și cum de la Alexandru cel Bun până la Zănești și de la Borca la Valea Ursului nu există post de poliție comunal care să nu aibă măcar o funcție de agent vacantă, dacă nu chiar două, trei, cele 81 de posturi, dacă vor fi ocupate, vor întregi schema de personal. Rămân în continuare libere aproape 40 de locuri libere la secțiile rurale, pentru ocuparea cărora conducerea IPJ Neamț așteaptă promoția de absolvenți din acest an.

„Ne-am bucura să vină cât mai mulți candidați la concurs, înscrierile vor începe de luni, 4 aprilie, dar nu avem încă un calendar oficial”, a declarat comisarul șef Paul Tablan, șeful Poliției Neamț. „Condițiile de bază pentru cei care doresc să se înscrie sunt să fie absolvenți de liceu, cu diplomă de bacalaureat, și să nu aibă niciun fel de problemă penală în trecut sau în prezent. Pentru a evita fenomenul de „migrare”, am înțeles că va exista o condiție clară ca, timp de 3 ani, proaspeții agenții să-și păstreze locul de muncă. Săptămâna viitoare vom populariza această activitate, cu date clare, cu tematică și bibliografie și toate etapele care trebuie parcurse de candidați până în ziua concursului, care va avea loc pe 14 mai”.

Din cele 81 de locuri de agenți, 80 vor fi ocupate prin recrutare din sursă externă, iar unul este destinat reîncadrării și poate fi ocupat de un fost polițist care a părăsit sistemul din motive neimputabile lui. Deși calendarul oficial nu a ajuns încă la Neamț, pe căi neoficiale s-a aflat că perioada de înscriere s-ar putea să fie de doar 10 zile, așa că e bine ca tinerii (băieți și fete în agală măsură) care doresc să devină agenți de poliție să se grăbească să-și întocmească dosarul cu documentele necesare.

 

Cristina MIRCEA

6 comments

 • Dumitrache Alina Olga

  aprilie 1, 2016 at 3:38 pm

  Buna ziua!As vrea si eu sa ma inscriu.Unde trebuie sa ne prezentam?Multumesc!

  Răspuns

  • Gabriela

   aprilie 2, 2016 at 12:42 pm

   La IPJ, la resurse umane.

  • Dumitrache Alina Ogla

   aprilie 3, 2016 at 12:38 am

   Ziua? Ora?

 • Dumitrache Alina Olga

  aprilie 1, 2016 at 3:42 pm

  Buna ziua.Pentru inscrieri ,unde trebuie sa ne prezentam?Multumesc.

  Răspuns

 • Vasile

  aprilie 1, 2016 at 4:23 pm

  Minciuni. Nu se fac incadrari din sursa externa. Cel putin nu acum, abia dupa incadrarea absolventilor scolilor de politie. Adica iulie, august….septembrie si nu vor fi atat de multe posturi cat se vehiculeaza. Si oricum nu va fi un concurs pe bune, niciodata nu a fost.

  Răspuns

 • Puscasu Mihai

  aprilie 1, 2016 at 6:02 pm

  Buna ziua daca stiti imi puteti spune ce ar trebui sa contina dosarul

  Răspuns

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *