Războiul viceprimarilor din Borlești se mută la Bacău

Războiul dintre Vasile Puică, actualul viceprimar de Borlești, și Gheorghe Savin  (cel dezlocuit printr-un fel de complot local) continuă la Curtea de Apel Bacău. Dorindu-și neapărat să rămână pe funcție, împotriva evidențelor, Vasile Puică a atacat decizia Tribunalului Neamț, care-l dădea jos din scaunul câștigat cel puțin discutabil, iar dosarul a intrat pe rolul instanței superioare în ziua de 20 aprilie.

Povestea a început în 2013, când Puică a ajuns viceprimar printr-o simplă decizie a Consiliului local Borlești, luată într-o ședință unde a „apărut” un proiect fără să se fi discutat în prealabil și fără să existe vreo hotărâre de revocare a lui Gheorghe Savin. Bineînțeles, viceprimarul „decapitat” s-a adresat instanței și a câștigat nu doar funcția, ci și salariile de care a fost privat din ziua în care a fost dat jos din funcție și până la reintegrarea efectivă.

borlesti vasile puicaNumai că lui Vasile Puică nu i-a convenit soluția instanței și a atacat-o imediat, sperând probabil că de la Bacău legalitatea ședințelor de consiliu local din Borlești se vede altfel. Dosarul n-a primit încă termen, dar este de așteptat ca procesul să nu dureze, pentru că fiind la instanța superioară nu mai sunt multe lucruri de dovedit, faptele fiind aceleași, iar documentele la dosar.

Cel mai probabil, Curtea de Apel Bacău va păstra decizia de la Neamț și atunci va izbucni un nou scandal la Borlești pe tema banilor cuveniți lui Savin. Corect ar fi să-i plătească nu primăria din bugetul propriu (lucru pe care primarul Vasile Iliuță a spus că-l va cere în instanță), ci consilierii care au votat schimbarea călcând legile în picioare. (C.M.)

pietricica turism

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.