COD PORTOCALIU ÎN NEAMȚ: Ploi abundente și risc de inundații!

anm cod portocaliu mai 2016Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, marți, 24 mai, COD PORTOCALIU pentru județul Neamț, pentru intervalul 24 mai, ora 22:00 – 25 mai, ora 15:00.

Este vizată doar zona montană și sunt prognozate ploi abundente.

Marți noaptea (24/25 mai) și pe parcursul zilei de miercuri (25 mai) în zona de munte a județelor Suceava, Neamț, Bacău, Vrancea, Buzău, Prahova, Covasna, Brașov și Sibiu se vor acumula cantități de apă care vor depăși 50 l/mp și izolat 80 l/mp”, potrivit avertizării ANM.

inhga portocaliu mai 2016Și Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis avertizare COD PORTOCALIU (pericol de inundații), pentru râurile Bistrița și Trotuș, după ce luni, 23 mai, emisese COD GALBEN cu aceleași avertismente.

“În intervalul 24.05.2016 ora 24:00 – 25.05.2016 ora 24:00 se instituie COD PORTOCALIU pe râurile din bazinele hidrografice: Trotuș superior și mijlociu (județele Harghita, Neamț și Bacău), Putna – bazin superior și mijlociu (județul Vrancea), unii afluenți ai Bistriței din județele Neamț și Harghita,  Râul Negru, Homorod și unii afluenți mici din bazinul superior al Oltului (județele Harghita, Covasna și Brașov). Fenomenele de scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, viituri rapide se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri mici din județele Bistrița Năsăud, Sibiu, Harghita, Covasna, Bacău și Vrancea”, potrivit avertizării INHGA. (M. CONSTANTINESCU; FOTO: INHGA; ANM)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *