Demis de prefect, primarul de Păstrăveni contratacă: “Scandal provocat de UNPR și ALDE”

pietricica turism

pastraveni primarieChiar dacă a fost demis din funcția de primar în baza unui ordin al Prefecturii Neamț, din data de 28 aprilie 2016, Ioan Onisei, fostul primar de Păstrăveni, este acuzat că nu se dă dusului din birou. Ștampila și alte documente mai mult sau mai puțin importante stau, din câte se pare, acasă la Onisei, iar viceprimarul Emilian Hanganu (prin efectul legii a preluat prerogativele primarului) spune că este primar doar cu numele: „Prin efectul legii eu i-am luat locul primarului, din data de 28 aprilie, când s-a emis acel ordin al Prefecturii. El nu mai are voie să semneze acte, fiind practic o persoană civilă. Vineri dimineață la ora 8:00 a fost invitat la primărie să predea cheile, ștampila și alte acte. Dacă nu vine omul de serviciu să deschidă ușa biroului de primar, se schimbă iala și gata. El spune că nu ține cont de ordinul Prefecturii și de nimeni”.

pastraveni ioan oniseiContactat telefonic, Ioan Onisei se apără și, mai mult, trece la contra-atac: „Am depus contestație pe Ordonanță Preșidențială în contencios-administrativ privind suspendarea mea. Am depus, de asemenea, o contestație la actul administrativ și care se va judeca pe fond la Tribunalul Contencios-Administrativ privind demiterea mea din funcția de primar. Astăzi, am mai predat acte pe care le-am avut la mine. Biroul o să-l predau după ce va exista o hotărâre judecătorească definitivă și irevocabilă. De când am fost demis nu am semnat nimic, activitatea în primărie merge în continuare, iar oamenilor cu care m-am întâlnit în primărie le-am spus să meargă la viceprimar să le semneze actele. Am predat biletele de veterani de război. Aștept să se judece în regim de Ordonanță Preșidențială, pentru a vedea dacă am sau nu dreptate. Am termen de 10 zile de contestație. Deocamdată, eu am respectat decizia Prefecturii și am predat ștampilele. Astăzi, am fost la primărie pentru a vedea ce solicitări mai au angajații primăriei, nu am împiedicat activitatea primăriei și tot astăzi, am mai predat și din acte. Astăzi, s-a luat certificatul de grefă de la Contencios și aștept să văd când se judecă. Predarea biroului, ștampile și sigilii de la stare civilă o să le predau după ce se pronunță instanța. Actualmente, viceprimarul semnează toate actele cetățenilor din comună. Doamna prefect mi-a spus că primarul poate ataca în contencios-administrativ suspendarea mea din funcție. Și, în termen de 30 de zile, instanța trebuie să dea o decizie”.

Ioan Onisei: “Am pățit ca Zgonea”

Ioan Onisei adaugă că e vorba de răzbunări politice venite pe filiera contracandidaților de la UNPR și ALDE. El mărturisește că între PSD și PNL (noul său partid) există o colaborare bună și chiar s-a făcut și o înțelegere ca, în campanie, să nu existe atacuri între cele două partide: „Am 24 de ani de administrație. Nu mi-am dat demisia din partidul în care am fost. Eu am fost exclus din PSD. Partidul nu m-a mai vrut pentru că mi-am exprimat un punct de vedere ca Zgonea. Fiind din anul 1992 în PSD era normal să am și eu dreptul să-mi exprim opinia. Însă, i-am deranjat pe domnii deputați Arsene și Munteanu. Pentru asta nu m-au mai vrut la funcția de primar și am ales să candidez la funcția de primar din partea PNL. Tot acest scandal a fost provocat de UNPR, de domnul Gorea și de viceprimarul Hanganu. Dar și de ALDE. Domnul Borda de la ALDE mi-a făcut 60 de plângeri penale și la toate am primit NUP. Le e frică de mine, de asta fac toate reclamațiile la adresa mea. Sunt răzbunări politice, dar nu de la PSD. Cu candidatul de la PSD colaborăm bine, am avut o înțelegere să nu ne împroșcăm unii pe alții și să nu ne atacăm”.

Leon Borda (ALDE): “Onisei face abuzuri”

Lidia Brînzei, secretarul Primăriei Păstrăveni, precizează că a procedat așa cum i s-a comunicat de la Prefectură: „Eu mi-am făcut datoria și am trimis în scris pentru a se respecta legea. Dacă domnul Onisei a făcut contestație și o va câștiga în urma unei hotărâri judecătorești va reveni pe funcție. Dar, până atunci, trebuie să predea ștampila și alte documente. Mai mult de atât nu pot face. Fiind o situație în premieră am întrebat Prefectura cum să procedez. Ce mi-au zis, aceea am făcut”.

Consilierul local ALDE, Leon Borda, s-a arătat revoltat de atitudinea lui Ioan Onisei: „Dacă există un ordin al Prefecturii trebuie să-l respecți. Domnul Onisei face abuzuri, așa cum a făcut în toți acești ani la primărie. Deja am făcut o plângere la Poliție pe un articol din Noul Cod Penal privind uzurpare de calități oficiale. Omul acesta trebuie să plece din primărie. Gata, îi ajunge. PSD nu-l mai vrea și, conform legii, trebuie să se retragă”. (C.T. STURZU)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.