Finanțări aprobate de consilierii locali din Piatra Neamț

cl piatra neamt mai 2016 03Consilierii locali din Piatra Neamț au aprobat, în cadrul ședinței ordinare din luna mai, finanțarea cu aproape 80.000 de lei a diferite proiecte, în baza unor parteneriate încheiate cu persoane juridice.

25.000 de lei vor fi alocați, din bugetul municipiului, pentru organizarea de expoziții și ateliere meșteșugărești pe 24 iunie, de Ziua Universală a Iei, proiect ce aparține Centrului pentru Cultură „Carmen Saeculare”.

Alți 4.000 de lei au fost solicitați și aprobați pentru organizarea slujbelor din 23 și 24 iunie de Parohia „Sfântul Ioan Domnesc”, cu participarea ÎPS Teofan și procesiunea cu sfintele moaște prin centrul orașului.

Asociația Culturală Arte.ro a primit 5.000 de lei pentru organizarea concursului maraton „Desenează orașul tău”, iar Palatul Copiilor beneficiază de o finanțare de 4.000 de lei din banul public pentru organizarea unei excursii pentru copiii din Bergama, care vor veni la Zilele Orașului Piatra Neamț.

5.000 de lei ajung la Asociația „Vreau să ajut” pentru organizarea proiectului „Călătorie în județul Neamț – drumeție, vizitare, prezentare istoric al zonelor de interes local”, iar câte 1.000 de lei se duc la Autoritatea Lege și Ordine, pentru publicarea romanului „Taina de la capătul nopții”, autor Lavinia Dumitrache Obreja, și la „Nisi Arta Ana”, pentru organizarea unei expoziții de autografe holograf, colecție ce aparține lui Dumitru Grumăzescu.

Câte 10.000 de lei au fost acordați Rugby Club Venus, pentru participarea cu echipa de rugby la United World Games Klagenfurt Austria, și Asociației XCorp – Club Off Road Piatra Neamț, pentru organizarea Campionatului Național de Off Road, între 23 și 26 iunie.

Asociația I Value Europe a primit 2.000 de lei pentru „organizarea de work-shopuri printate 3D în instituțiile de învățământ din Piatra Neamț și cu ocazia Zilelor Orașului”. Alți 5.000 de lei au fost aprobați pentru participarea la „World Martial Games XVI” Germania 2016 a Clubului Sportiv Musashi Ju Jutsu Piatra Neamț.

Înființată în luna mai 2016, Asociația „Născută Înger” s-a bucurat de generozitatea consilierilor locali din Piatra Neamț, care au aprobat atât alocarea unui spațiu gratuit în cadrul Forum Center, cât și finanțarea a două proiecte, pe bază de parteneriat. Cu 2.160 de lei va fi finanțat proiectul „Zâmbet de copil”, iar cu 4.500 de lei publicarea cărții „Născută înger”.

Însumate, toate parteneriatele aprobate în cadrul ședinței ordinare din luna mai, ajung la 78.660 de lei. (Andreea AMARIEI)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *