Parohia Buruienești – Cincii mii de oameni au serbat Ziua Tineretului Diecezan

pietricica turism

De aproape un sfert de secol, Biserica “Sfântul Iosif Muncitorul”, din satul Buruienești, comuna Doljești, este gazda unei sărbători de o importanță deosebită pentru tineretul romano-catolic, din Moldova și nu numai.

La ediția din acest an, a XXIV-a, organizată pe 7 mai,  au participat peste 5.000 de tineri și credincioși din parohiile romano-catolice din Moldova. Cu acest prilej, la slujba oficiată au fost prezenți cei mai înalți prelați din România – arhiepiscopul Ioan Robu, episcopii Petru Gherghel și Aurel Percă -, iar lor li s-au alăturat preoții din comuna Doljești, precum și alți slujitorii ai acestei biserici din Moldova.

De asemenea, au fost prezenți parlamentarii Ioan Munteanu, Ionel Arsene, Mugur Cozmanciuc, Leonard Cadăr, plus oficialități județene – președintele CJ Neamț Emilia Arcan și vicepreședintele Dan Manoliu, primarii Dan Laurențiu Leoreanu (Roman), Dănuț Petraru (Bâra),  Gheorghe Iacob (Sagna), consilieri județeni și multe alte personalități politice și administrative din  Neamț.

Evident, amfitrionii acestei mari manifestări au fost preotul paroh, primarul Iosif Șoican, viceprimarul Virgil Enache, precum și consilierii locali. Programul a inclus o slujbă, după care s-au desfășurat numeroase activități dedicate tinerilor romano-catolici.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.