ACTUALIZARE COD GALBEN extins în Neamț

pietricica turism

anm iunie cod galben extinsACTUALIZARE: ANM a extins CODUL GALBEN la întregul județ Neamț. Intervalul a fost, de asemenea, prelungit, până marți, 28 iunie, la ora 22:00.

În intervalul menționat, în zonele montane, precum și în Moldova, Muntenia, Dobrogea și în cea mai mare parte a Transilvaniei și a Maramureșului vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări de vânt ce vor lua și aspect de vijelie și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20-25 l/mp și pe arii restrânse 60-70 l/mp, cu precădere în zona Carpaților Meridionali și Orientali. Începând din noaptea de marți spre miercuri (28/29 iunie), aria manifestărilor specifice instabilității atmosferice se va restrânge treptat către partea de est și sud-est a teritoriului, iar în cursul zilei marți, 28 iunie, Administrația Națională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj”, potrivit ANM. (M. CONSTANTINESCU; FOTO: ANM)


anm iunie cod galbenȘTIRE INIȚIALĂ: Zona de munte a județului Neamț se află, începând de luni (27 iunie) dimineață, ora 10:00, sub avertizare COD GALBEN de furtuni, emisă de Administrația Națională de Meteorologie (ANM). Avertizarea este valabilă până marți, 28 iunie, ora 10:00.

“În intervalul menționat, în zonele montane, în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, în vestul Olteniei și nordul Moldovei, dar pe arii mai restrânse și în celelalte regiuni instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată. Vor fi averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări de vânt ce vor lua și aspect de vijelie și pe arii restrânse grindină. Cantitățile de apă vor depăși local 25 l/mp și izolat 50-60 l/mp”, avertizează ANM.

inhga iunieȘi Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis COD GALBEN, de risc de inundații, pentru sectoarele râurilor Bistrița, Moldova și Trotuș din județul Neamț. Avertizarea este valabilă în intervalul 27 iunie, ora 10:00 – 28 iunie, ora 18:00.

“Având în vedere situația hidrometeorologică actuală și prognoza meteorologică pentru următoarele 48 de ore, se pot produce scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte de inundații locale pe unele sectoare de râu și creșteri de debite și niveluri pe unele râuri, cu posibile depășiri ale COTELOR DE ATENȚIE”, avertizează INHGA.

Sunt vizate de avertizare râurile Moldova, Bistrița – bazine superioare și afluenți (județele Suceava, Harghita, Neamț și Bacău) și Trotuș – bazin superior și afluenți (județele Harghita, Neamț și Bacău). “Fenomenele se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare în intervalul  27.06.2016 ora 18:00 – 28.06.2016 ora 6:00 pe unele râuri mici din județele: Mureș, Harghita, Suceava și Neamț”, mai avertizează INHGA. (M. CONSTANTINESCU; FOTO: ANM; INHGA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.