Daniel Harpa: “Mi-l doresc viceprimar pe Vasile Apopei”

tg consiliul local 2016Alegerile locale din 5 iunie au adus orașului Târgu-Neamț și în special primarului reales Daniel Harpa un nou legislativ, care va funcționa timp de patru ani. Majoritatea covârșitoare obținută de PSD în Consiliul Local îi dă mari speranțe edilului. Cu 13 consilieri PSD, 5 PNL și unul de la ALDE primarul Harpa nu ar trebui să aibă probleme în a-i fi aprobate proiectele.

„Vreau să mulțumesc târgnemțenilor pentru încrederea acordată prin votul lor. S-a văzut clar că munca depusă de mine în cei 4 ani de zile a fost respectată și apreciată și ceea ce am solicitat electoratului s-a îndeplinit. Și anume, să am majoritate în Consiliul Local. La momentul de față avem 12 consilieri PSD, dintre care unul al UNPR, dar avem alianță și cu ALDE, avându-l în echipa noastră pe domnul Viorel Bălțătescu. Mă bucur și sper să nu dezamăgim în acești 4 ani de zile. Voi continua ca și până acum să depun proiecte în Consiliul Local spre aprobare și sunt sigur că voi convinge și pe cei 5 consilieri de la PNL să voteze”, a declarat primarul Daniel  Harpa.

Legat de numele noului viceprimar al orașului edilul a mărturisit: „Am dorit foarte mult să lucrez cu domnul Ionică Rucsăndescu, însă dânsul este angajat la o firmă privată și lucrează la mai multe proiecte europene, așa că-l voi avea ca și sprijin, doar în Consiliul Local. Cu siguranță va fi șeful Comisiei Economice, mai ales că a fost și șeful Finanțelor din oraș. În urma discuțiilor purtate cu domnii consilieri PSD îmi doresc din suflet să-l am viceprimar pe domnul Vasile Apopei. Astfel, domnul Apopei va fi propus din partea PSD ca și viceprimar. Pentru postul de city-manager se va face concurs și cu siguranță va câștiga o persoană competentă care a demonstrat în acești 4 ani de zile (n.r. – Geanina Fedeleș actuala consilieră personală a primarului e dată ca sigur candidat pentru funcția de city-manager).

Primarul Harpa a mai adăugat că în următorii 4 ani de mandat se va axa pe atragerea de fonduri europene, mai ales că deja se luccrează la formarea unei echipe din cadrul primăriei pentru accesarea de bani europeni: „În maxim o lună de zile o să formăm o echipă de specialiști din cadrul primăriei care să lucreze pe fonduri europene. Primul proiect pe care-l voi depune în Consiliul Local va fi proiectul cu Parcul Cetate, după care vor urma alte proiecte cu finanțare europeană, începând cu proiecte de dezvoltare a orașului, cum ar fi stațiunea de la Băile Oglinzi”.

Despre eventuale permutări pe lista PSD din Consiliul Local , edilul a dat ca certă renunțarea lui Ionel Ungurianu din legislativ, pentru a-și continua mandatul de director la Civitas și înlocuirea sa cu Paul Borș, fost președinte TSD Târgu-Neamț. (C.T. STURZU)

reclama psd

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.