PNL a luat municipiile, PSD a luat județul – Rezultatele Biroului Electoral

PNL-PSD

Biroul Electoral Central (BEC) a oferit primele rezultate parțiale pentru județul Neamț, valabile pentru 6 iunie, ora 05.40.

Aceste informații nu sunt definitive, eventualele diferențe datorându-se, după caz, soluțiilor pronunțate de către birourile electorale de circumscripție ca urmare a contestațiilor privind valabilitatea voturilor exprimate (prevederile art. 27 alin. (1) lit. g din Legea nr. 115/2015), respectiv identificării și remedierii de către birourile electorale de circumscripție a unor erori sau neconcordanțe în procesele-verbale întocmite de birourile electorale ale secțiilor de votare (art. 3 alin. (4) din Hotărârea B.E.C.  nr. 21/H/26.04.2016). Potrivit prevederilor art. 39 alin. (1) lit. g) din Legea nr. 115/2015  Rezultatele definitive vor fi publicate de către Biroul Electoral Central pe pagina proprie de internet și în Monitorul Oficial al României, Partea I, numai după centralizarea tuturor datelor înscrise în procesele-verbale întocmite de către birourile electorale de circumscripție”, ne informează cei de la BEC.

Conform datelor centralizate și prezentate pe site-ul BEC, la Consiliul Local Piatra Neamț, PNL a obținut 9.820 de voturi, Alianța PSD-UNPR are 9.520 de voturi, ALDE – 3.409 și PMP – 3.068.

La Consiliul Județean Neamț, s-au centralizat datele primite din județ, incluzând orașele, și se pare că alianța PSD-UNPR conduce cu 90.066, urmată de PNL cu 74.025, în timp ce ALDE are 11.325, iar PMP 10.345. (A.A.)

ȘTIRE INIȚIALĂ: La Piatra Neamț, se prefigurează o victorie strânsă a lui Dragoș Chitic (PNL) dacă luăm în calcul primele 30 de secții de votare, unde există o diferență de 1.000 de voturi între acesta și Liviu Harbuz (PSD). Probabil vom avea un primar ales cu aproximativ 12.000-13.000 de voturi, cu o slabă legitimitate, așa cum au subliniat foarte corect colegi din presă, care deplângeau slaba prezență la vot.

La Roman, victoria lui Laurențiu Leoreanu (tot PNL) este exact așa cum se aștepta toată lumea: zdrobitoare.

Numărul mic de voturi obținute la Piatra Neamț, mult mai mic decât se așteptau cei din PNL, probabil că va consfinți o victorie neașteptat de clară a PSD pe județ, la județ, cu o majoritate lejeră, care le-ar permite social-democraților să numească doi vicepreședinți.

Dacă adăugăm și voturile celor de la ALDE, câte-or fi, probabil că nu vor fi probleme în conducerea județului.

adolescenteen news

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.