PNL-ul nemțean sau cum să devii pesedist conservator

pietricica turism

tmp_4377-angry birds-1958598923Există o limită dincolo de care nu se mai poate asista pasiv la șmecheriile politice golănești și de prost gust. Atunci când PSD-ul a pus bețe-n roate Consiliului Județean, am scris, că era prea de oaie. Dar ei măcar mimau un demers democratic, au creat o majoritate și au marșat pe ea. Totusi, au blocat proiecte importante și trebuia scris. Când au încercat să-l dea jos pe Chitic printr-un puci, am scris și am luat atitudine, că iarăși era prea de oaie, dar și atunci au încercat să creeze o majoritate, deschis, într-o ședință, nu pe ascuns sau fugind de la locul faptei.
De vreo câteva zile, asistăm la un spectacol grotesc, sinistru și de prost gust, care constituie o bătaie de joc la adresa tuturor și în special a cetățenilor de rând. În mai multe localități, la nivel de comune, dar și în Piatra Neamț, Roznov și la nivelul Consiliului Județean, validarea organismelor democratice de conducere a fost blocată pentru că liberalii aleși în aceste consilii nu s-au prezentat la ședințele de validare. Pentru că nu au primit, prin vot, majoritatea și ei vor neaparat să fie la conducere. Iar pentru asta nu au făcut nimic semnificativ, adică să negocieze cu celelalte partide. Sau când au făcut-o, totul s-a produs ca de la șef la subaltern.
Ipocrizia de data aceasta este maximă. Ai câștigat primăria Piatra Neamț și ești bucuros să validezi primarul, dar nu ești capabil să negociezi o alianță așa cum au făcut cei de la PSD și atunci te superi, îți iei jucăriile și spui “gata, nu ne mai jucăm până când nu veniți voi să ne jucăm cu jucăriile noastre, că vă dăm și vouă câte o bucată de Parking, un Locativ Serv, o piață, un Urbtrans”. Și, pentru că oamenii nu cred în primarul pus să negocieze, se apelează la trompete, care sună să aducă oamenii la negocieri ”Ai ultima șansă să vii la discuții, dacă nu ai terminat-o”, a sunat mesajul șmecheresc trimis dintr-un Mercedes către un posibil candidat la negociere. Care este amenințat cu dosare, dar care ar deveni imediat imaculat și un bun liberal dacă ar semna o alianță.
Culmea ipocriziei apare într-un fel de comunicat nesemnat, neasumat, dar care ar fi ”al întregului partid”, în care se face trimitere la liberalismul celor de la UNPR (adică aceia care erau pentru liberali monștri, dar care, brusc, au devenit comestibili, după ce au făcut sluj la București), ALDE (care erau înjurați pe toate drumurile, în frunte cu Tăriceanul lor, dar care ar fi, și ei, acum buni tovarăși de drum) si PMP, care ar fi și mai buni, dar mai ales necesari, chiar dacă șeful lor Băsescu a măturat pe jos cu tandemul Blaga-Gorghiu.
Aceștia sunt chemați la negocieri acum, după ce ei au ieșit public, și-au asumat o alianță cu PSD-ul și au făcut asta, repetăm, la lumina zilei.  Vii tu, PNL, acum, că nu ai majoritatea în Consiliul Județean și nu te mulțumești cu locurile pe scaune, pentru câte voturi ai luat și câte nu ai reușit să negociezi și ceri mașina, cheile de la mașină și locul de parcare! Iar dacă nu le primești, nu vii la întâlnire, că nu suporți să pierzi, deși ai pierdut alegerile. Da, acesta este adevărul dat de numărătoarea voturilor, care te-au trimis în opoziție, dacă nu ai fost capabil să faci alianțe. Și, ca să dai de tot cu bâta-n baltă, mai spui că locul întâlnirii o să-l stabilești ulterior…
O asemenea distorsionare a elementelor de bază ale demersului democratic al unui parcurs electoral denotă ori neputință, ori un dispreț total față de noi toți. Mai mult dispreț, spunem noi, și o atitudine care vine din siguranța că nu votul contează dacă n-ai câștigat tu, contează cu și pe cine faci să vină alături de tine, cu telefoane, cu amenințări, cu promisiuni, etc.
Este păcat de o campanie a liberalilor – dusă în general corect, cu rezultate mult mai bune decât sperau chiar liberalii -, e pacat, deci, ca se termină așa. Cu atitudinea din ultimele zile, liberalii arată că devin niște adevărați pesediști de tip Iliescu, Mitrea, Sechelariu sau Hrebenciuc. Dacă nu cumva au devenit liberali pentru că erau locurile ocupate la PSD.
Păcat!
Valentin Bălănescu

P.S.: Oare ce-ar fi dacă și pesediștii s-ar îmbolnăvi de liberalism si nu ar mai veni nici ei la ședințe, ajungandu-se astfel la reluarea alegerilor în Neamț? Pe cine ar vota lumea, când i s-ar explica de ce avem bani pentru  alte  alegeri, dar nu avem pentru un drum decent în județ, sau pentru un spital modern? Și ce-ar fi dacă s-ar porni acum un referendum pentru înlăturarea lui Chitic, pe motiv de nereprezentativitate, că și acesta este un lucru permis de lege?
Evident, am primi un comunicat de la PNL, nesemnat, în care s-ar vorbi despe încălcarea democrației. Care democrație?

2 COMENTARII

  1. De ce nu scrieti un articol si despre cum sa devii tu insuti ciuma portocalie si sa-ti dai mana cu cei despre care ani de zile le-ai zis oamenilor c-au taiat salarii si pensii? Cat de josnic poti sa fii sa te aliezi cu partidul lui Basescu si Udrea?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.