PSD pierde doi consilieri județeni: Munteanu și Harbuz rămân deputați

psd 4Angrenați în campania electorală pentru alegerile locale ce abia s-au încheiat, social-democrații trebuie să se replieze în Parlament și să-și conserve mandatele. Acum, după ce s-au lămurit cine și ce a câștigat la locale, rămân descoperite posturile din Camera Deputaților și Senat.

În Neamț, PSD a avut trei deputați antrenați în procesul electoral local, patru dacă-l punem la socoteală și pe Vlad Marcoci, deputat PSD trecut de o lună la PNL. Ionel Arsene a candidat în fruntea listei PSD pentru Consiliul Județean și a și câștigat, Liviu Harbuz a candidat la funcția de primar al municipiului Piatra Neamț și s-a clasat al doilea, iar Ioan Munteanu s-a ocupat de coordonarea campaniei electorale a PSD pe întreg județul. Vlad Marcoci, cum spuneam, a făcut campanie, dar la PNL.

În acest moment, printre calcule și socoteli locale, la PSD Neamț se pune și problema mandatelor din Parlament. Ionel Arsene va renunța la deputăție, fiindcă scopul său a fost CJ Neamț, al cărui președinte vrea să fie. Harbuz a vrut și el să fie primar, situație în care ar fi renunțat la mandatul de deputat, dar poziția de secund al primarului cu siguranță nu are cum să fie compensatorie, fapt pentru care va alege Bucureștii. Ioan Munteanu nu va lăsa, în niciun caz, Camera Deputaților pentru a fi consilier județean, mai ales că, după cum spun sursele, la Parlament se anunță vremuri grele, cu proiecte vitale, pentru care PSD va avea nevoie de efectivul întreg pentru a se bucura de succesul scontat. Vlad Marcoci, cum spuneam, este deputatul PSD la PNL.

(D.O.)

adolescenteen news

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.